زخم کرونا بر تن گردشگری خراسان‌جنوبی/ وعده‌هایی که اجرایی نشد

0
3076274

روتیتر: فعالان گردشگری معتقدند که وعده‌های داده شده برای حمایت از این بخش در دوران کرونا یا اجرایی نشده و یا در خراسان‌جنوبی سخت گیرانه اجرا می‌شود.

به گزارش روتیتر: کرونا به معنی ضرورت رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت پروتکل‌ها به معنی کاهش رفت و آمدها و به ویژه سفرها است.

از طرفی این کاهش سفرها به واسطه کنترل بیماری یک ضرورت در شرایط فعلی محسوب می‌شود ولی از طرف دیگر بسیاری از مشاغل و کسب و کارهایی که به حوزه گردشگری و سفر وابسته است را تحت تأثیر خود قرار داده و بسیاری از آنان را به مرز تعطیلی کشانده است.

در چنین شرایطی که عزم سفر به معنای خریدن رنج بیماری بر جان و تن است باید بیش از گذشته مشاغل و فعالان حوزه گردشگری در بخش‌های مختلف مالیات، تأمین اجتماعی، تسهیلات و …مورد حمایت قرار گیرند ولی درد دل‌ها چیز دیگری می‌گوید.

علیرضا ادیبان از فعالان حوزه گردشگری و مسئول تشکل حرفه‌ای واحدهای پذیرایی بین راهی و سفره خانه‌های خراسان‌جنوبی اظهار کرد: سفره خانه‌های سنتی دارای مجوز از اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ۱۸ مورد، مجتمع‌های گردشگری بین راهی بین راهی سه مجوز و واحدهای پذیرایی بین راهی خراسان‌جنوبی قبل از شیوع کرونا ۵۳ مورد بوده است.

۸۰ درصد واحدهای پذیرایی بین راهی خراسان‌جنوبی تعطیل شده‌اند

وی بیان‌کرد: متأسفانه در شرایط فعلی به واسطه شیوع کرونا و کاهش مسافر حدود ۸۰ درصد از واحدهای بین راهی تعطیل شده‌اند.

این فعال حوزه گردشگری خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: بعد از شیوع کرونا ستاد ملی کرونا در راستای حمایت از واحدهای گردشگری و کاهش خسارت‌های آنان مصوباتی داشت ولی متأسفانه در خراسان‌جنوبی این مصوبات درست اجرا نشد.

ادیبان گفت: به عنوان مثال در ابتدا بیان شد در حوزه تأمین اجتماعی نیاز نیست واحدهای گردشگری ۲۳ درصد سهم بیمه کارفرما را پرداخت کنند.

مجبور شدیم جریمه دیرکرد پرداخت کنیم!

وی ادامه داد: بر اساس این وعده و قول ما نیز یکی – دو ماه این مبلغ را پرداخت نکردیم ولی بعد بدهکار شدیم و حتی دیرکرد پرداخت کردیم.

مسئول تشکل حرفه‌ای واحدهای پذیرایی بین راهی و سفره خانه‌های خراسان‌جنوبی گفت: در مورد وعده امهال تسهیلات واحدهای گردشگری نیز همین اتفاق افتاد و ما در نهایت برای آن نیز مجبور به پرداخت جریمه دیرکرد شدیم.

ادیبان با اشاره به تجربه کاری خودش در ایام کرونا یادآور شد: ما یک رستوران بین راهی داریم که توانستیم در ایام شیوع کرونا حتی با نیروی بیش‌تری کار کنیم که علت آن جلب اعتماد مردم با رعایت بیشتر مسائل بهداشتی و بیشتر کردن ساعت کاری بود.

وی گفت: با تمام این وجود هر چقدر تمامی رستوران‌ها و مجتمع‌های بین راهی در راستای رعایت بهداشت کار و تلاش می‌کردند به واسطه تبلیغ رسانه‌ها در راستای عدم استفاده از غذاهای رستوران‌های بین راهی، نتیجه مطلوب حاصل نشد و تعطیلی‌ها افزایش یافت.

مسئول تشکل حرفه‌ای واحدهای پذیرایی بین راهی و سفره خانه‌های خراسان‌جنوبی اظهار کرد: بسیاری از رستوران‌ها و واحدهای پذیرایی بین راهی از گاز سیلندری استفاده می‌کنند که آن هم سهمیه‌ای و کوپنی شده است.

مصوباتی که در خراسان‌جنوبی سختگیرانه اجرا می‌شود

ادیبان یادآور شد: به عنوان مثال خود من مجبور شدم به صورت آزاد گاز سیلندری تهیه کنم که این مسائل هزینه‌ها را به شدت افزایش داده است.

سید محمد آذرکار، رئیس جامعه هتلداران خراسان‌جنوبی و از فعالان حوزه گردشگری استان با اشاره به اینکه از ۱۱ هتل خراسان‌جنوبی در حال حاضر تنها دو هتل دایر است، اظهار کرد: در دوران شیوع کرونا هیچ صنعت و فعالیتی به اندازه حوزه گردشگری آسیب ندید.

وی با تأکید بر اینکه حمایت‌های دولتی نیز باید به اندازه خسارت وارده به این بخش باشد، بیان‌کرد: در همین دوران کرونا به به واسطه افزایش حقوق و دستمزد کارگر، افزایش حق بیمه و ضرورت استفاده از مواد ضدعفونی کننده، هزینه‌های هتلداری بیش از قبل شده است.

رئیس جامعه هتلداران خراسان‌جنوبی گفت: بخش نامه‌ها و مصوبات بسیار خوبی در ستاد ملی کرونا برای حمایت از فعالان بخش گردشگری تنظیم می‌شود ولی متأسفانه در خراسان‌جنوبی در اجرای این مصوبات سختگیرانه عمل می‌شود.

در مورد مصوبه امهال تسهیلات متأسفانه بعد از مدتی بیان کردند که باید دیرکرد اقساط را پرداخت کنید که این مسئله با روح مصوبه که حمایت از فعالان بخش گردشگری است تضاد و تناقض دارد آذرکار ادامه داد: به عنوان مثال در مورد تسهیلات وقتی فعال حوزه گردشگری به بانک مراجعه می‌کند از او دو یا سه ضامن معتبر می‌خواهند، در حالی که با روش‌های آسان‌تری می‌توان از پرداخت اقساط تسهیلات اطمینان حاصل کرد.

وی گفت: یا اگر یک فعال حوزه گردشگری تنها یک چک برگشت خورده و تنها یکی- دو قسط عقب افتاده بانکی داشته باشد دیگر به او تسهیلات داده نمی‌شود در حالی که در شرایط بحرانی باید سهل تر چتر حمایتی خود را بر سر فعالان اقتصادی قرار دهیم.

رئیس جامعه هتلداران خراسان‌جنوبی اظهار کرد: در مورد مصوبه امهال تسهیلات متأسفانه بعد از مدتی بیان کردند که باید دیرکرد اقساط را پرداخت کنید که این مسئله با روح مصوبه که حمایت از فعالان بخش گردشگری است تضاد و تناقض دارد.

برق هتل را به واسطه بدهی قطع کردند

آذرکار یادآور شد: در همین ایام شیوع کرونا که جامعه هتلداران به واسطه کاهش سفرهای مردم با درآمد بسیار کمی رو به رو بودند، دو مرتبه برق برخی از هتل‌های خراسان جنوبی به واسط بدهی قطع شد در حالی که می‌توانستند به گونه دیگری برخورد کنند.

وی افزود: هتلداران و صاحبان مسافرخانه‌ها، مهمان داران خراسان‌جنوبی و آئینه فرهنگ مردم این دیار در چشم مسافران و گردشگران هستند و باید به گونه‌ای دیگر در شرایط سخت اقتصادی با آنان رفتار و تعامل کرد.

مرتضی عربی معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان‌جنوبی هم در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه واحدهای مرتبط با گردشگری بیشترین خسارت را از شیوع کرونا داشتند، گفت: تنها در سه ماه ابتدایی شیوع کرونا (اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ۹۹) این خسارت به واحدهای گردشگری به ۸۲ میلیارد تومان رسید.

میزان خسارت وارده به واحدهای گردشگری خراسان جنوبی

وی افزود: به تفکیک شهرستان‌های خراسان جنوبی از ابتدای شیوع کرونا خسارت وارده به واحدهای گردشگری خراسان جنوبی تا تاریخ ۲۱ مهرماه در شهرستان خوسف یک میلیارد تومان و در شهرستان سربیشه پنج میلیارد تومان بوده است.

معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: این خسارت در شهرستان نهبندان ۲۸ میلیارد ریال، سرایان ۵۰۰ میلیارد ریال، درمیان یک میلیارد ریال و در شهرستان فردوس ۱۵۰ میلیارد ریال بوده است.

سخن فعالان حوزه گردشگری این است تا زمانی که مسافر بوده و درآمدزایی داشته‌ایم هم حق بیمه را پرداخته کرده و هم پرداخت‌های اقساط تسهیلات و مالیات‌هایمان به روز بوده است ولی امروز که زخم کرونا بر تن جامعه افتاده باید با این بخش طوری دیگری رفتار کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *