شناورهای غیرایمن بلای جان مسافران جزیره هرمز شدند

روتیتر: تردد دریایی با شناورهای غیرایمن “تشت” جان مردم جزیره هرمز این انسانهای پاکسرشتی را که با داشتن ۳۸ شهید بالاترین سهم و مقام شهدای کشور با توجه به وسعت مکانی و جمعیت به خود اختصاص دادهاند به خطر انداخته است.
به گزارش روتیتر: علیرغم اینکه هنوز خاطره تلخ کشته شدن ۱۷ مسافر اتوبوس دریایی که اول بهمن ماه سال ۱۳۹۰ در مسیر جزیره هرمز به بندرعباس بهدلیل شرایط جوی و نداشتن سوخت غرق شدند در خاطرهها باقی مانده است اما اقدام سفر با قایقهای غیراستاندارد با عنوان تشت و جابهجایی مسافر در مسیر هرمز به قشم و بالعکس زنگ خطر دیگری را به صدا درآورده که نیازمند توجه جدی است و باید مشخص شود مسئول اینگونه ترددها کدام نهاد است.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهرستان قشم در این زمینه میگوید همهروزه از قشم به جزیره هرمز یک سرویس در ساعت هفت صبح کار انتقال مسافران را با رسیدن شمار افراد به حدنصاب ۴۰ نفر انجام میدهد و اگر در بعضی روزها شمار مسافران بیشتر هم شود، امکان افزایش سرویس هم وجود دارد.
بیشتر بخوانید
- پهلوگیری انواع شناورهای تجاری، صیادی، مسافری در جزیره ابوموسی امکانپذیر شد
- ایمنی دریایی تردد شناورها در آبراه استراتژیک خورموسی بندر امام افزایش یافت
- اسامی ۷ سرنشین شناور مغروق ایرانی در آبهای عراق+ تصویر نجاتیافتگان
علی اشتری در پاسخ به این سؤال که شماری از مردم توسط شناورهای غیرایمن تشت در مسیر قشم به هرمز و بالعکس تردد میکنند، اظهارداشت: این نوع شناورها به هیچ عنوان مجوز حمل مسافر را ندارند و نیروهای دریابانی باید از فعالیت آنها که خارج از اسکلهها اقدام به جابهجایی مردم میکنند جلوگیری نمایند.
وی ادامه داد: از بندرعباس نیز همهروزه در چهار نوبت شامل هفت صبح، یک بعدازظهر، ساعت ۱۷ و ۲۱ شب سرویس تردد بین اسکله شهید حقانی بهسمت جزیره هرمز برقرار است.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهرستان قشم تأکید کرد: با توجه به میزان تردد مسافران در ساعات ۱۳ و ۱۷ معمولاً در هر نوبت از این دو زمان، دو شناور اقدام به جابهجایی مسافران میکنند که در جمعبندیها میتوان اعلام کرد که روزانه شش فروند شناور از بندرعباس بهسمت جزیره هرمز حرکت میکند.
صرفنظر از اینکه کدام نهاد مسئول پیشگیری از انتقال مسافران با شناورهای استاندارد میباشد، اگر موضوع تردد با شناورهای امن بدون درنظر گرفتن حدنصاب انجام شود بهطور حتم هیچ فردی حاضر نیست با چنین شناورهای خطرناکی در دل دریا مسافرت کند.
بهنظر میرسد مسئولان حوزه حملونقل دریایی استان هرمزگان باید در این زمینه راهکاری را برای انجام سفرهای دریایی با هر تعداد مسافر در ساعت مقرر منظور کنند و با دادن سوبسید به صاحبان شناورها، مانع از بروز حوادث تلخی دیگر در شرایطی که متأسفانه روزانه بیش از ۱۵۰ نفر از هموطنانمان در سرتاسر ایران بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان میبازند شوند و همه باید به این مسئله واقف باشیم که دیگر حوصلهای برای خسارات جان باختن مردم در حوادثی که نیازمند تدبیر است برای کسی باقی نمانده است.
امام جمعه هرمز: در صورت بروز حادثه چهکسی مسئول و پاسخگوی جان مردم است
امام جمعه جزیره هرمز در این ارتباط در گفتوگو با تسنیم اعلام کرد: علیرغم مذاکرات انجامشده با مسئولان اداره بنادر استان هرمزگان متأسفانه کماکان شاهد تردد مسافران هرمزی به جزیره قشم با استفاده از شناورهای غیراستاندارد تشت هستیم.
حجت الاسلام فتحالله بهزادی ابراز کرد: پس از حادثه تلخ غرق شدن مسافران یک فروند اتوبوس دریایی در مسیر هرمز به بندرعباس، قرار شد شناورهای امن حملونقل جایگزین اتوبوسهای فرسوده دریایی شوند اما استفاده از شناورهای تشت، همه ما را نگران کرده است.
بهگفته وی، رسانهها بهعنوان پل ارتباطی مردم و مسئولان میتوانند با بیان حقایق دردناک استفاده از این شناورها، توجه مسئولان را به عواقب اینگونه خدمات دریایی جلب کنند.
امام
جمعه جزیره هرمز با تأکید بر اینکه در شرایط سخت اقتصادی برای صاحبان
شناورها هم جابهجایی مسافران با ظرفیت کمتر از ۴۰ نفر بصرفه نیست، اضافه
کرد: در تمام دنیا رسم بر این است در بعضی مواقع برای ارائه خدمات به مردم
سوبسید منظور کنند و مسئولان استان هرمزگان و جزیره قشم هم در این رابطه
باید چارهاندیشی نمایند.
وی یادآور شد: در هر شناور تشت بعضاً شاهد
حضور پنج خانواده جزیره هرمز هستیم که در صورت بروز خطر معلوم نیست چه نهاد
و دستگاهی باید پاسخگوی این خسارات جانی باشد.
جزیره هرمز در جنوب ایران بهخاطر موقعیت ویژه گردشگری همیشه مورد توجه گردشگران بوده است و یکی از جزایر پُرتردد جنوب کشور محسوب میشود در این میان ساکنان این جزیره نیز بهواسطه کمبود امکانات بهویژه در حوزه درمان مجبور به سفر روزانه به بندرعباس مرکز استان هرمزگان و جزیره قشم هستند.
شماری از دانشجویان هم برای تحصیل در دانشگاه هرمز مجبور به تردد روزانه در مسیرهای یادشده هستند و در چنین شرایطی استفاده از شناورهای تشت، جان مسافران را با خطر جدی روبهرو میکند.
امید میرود پیش از اتفاق ناگواری که جان هموطنانمان را با خطر روبهرو کند، مسئولان استان هرمزگان چارهای مدیریتشده برای این مشکل در نظر بگیرند و مردم را از نگرانی رهایی بخشند.