ارادتی به درازای تاریخ/شیعه و سنی عزادار سید و سالار شهیدان هستند

روتیتر: اهل سنت سیستان و بلوچستان ارادت ویژه ای به امام حسین (ع) دارند که این مهم را میتوان از اظهارات علما و جوانان آنها به خوبی درک کرد.
به گزارش روتیتر: این روزها دیگر کسی در جهان نیست که نداند عشق به امام حسین (ع)، هیچ مرز، نژاد و مذهبی نمیشناسد و همه حق طلبان، خود را شیفته این راه و مکتب میدانند. قطعاً این موضوع در میان مسلمانان بسیار پررنگتر است و عرض ارادت و عزاداری برای امام حسین (ع) به راستی که شیعه و سنی نمیشناسد.
البته بین آداب و رسوم هر منطقهای در مورد عزاداری برای شهادت امام حسین (ع) تفاوتهایی وجود دارد نحوه بزرگداشت و عزاداری ایام محرم و صفر در سیستان و بلوچستان آداب و رسوم خاص خود را دارد به گونهای که در روز تاسوعا و عاشورا که یکی از روزهای مهم در مذهب تسنن است مردم اهل سنت با خیرات و انفاق ارادت خود را به امام حسین (ع) و یاران بزرگوارشان نشان داده و روزه میگیرند، همچنین در ایام محرم از برگزاری مراسم جشن و شادی خودداری کرده و به تلاوت قرآن پرداخته و در مسجدها حضور پیدا میکنند.
از همین رو در این گزارش سعی شده تا به گوشهای از ارادت و همچنین رسوم اهل سنت استان سیستان و بلوچستان در ایام محرم اشاره شود.
امین الله براهویی یکی از شهروندان اهل سنت زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: اهل سنت برای امام حسین (ع) ارزش و احترام خاصی قائل هستند و این توجه و احترام در زندگی روزمره ما قابل مشاهده است و هرگونه بی احترامی به امامان معصوم از جمله امام حسین (ع) را به هیچ عنوان نمیپذیریم و نسبت به فرد مرتکب واکنش نشان میدهیم.
وی افزود: اهل سنت در سیستان و بلوچستان همانند شیعیان از نام امامان معصوم (ع) برای نامگذاری فرزندان شأن استفاده میکنند و حسین یکی از نامهای منتخب ماست و این نام متبرک برای نامگذاری مساجد، مدارس دینی و اماکن مذهبی اهل سنت هم انتخاب میشود و بدین ترتیب نام امام حسین (ع) در میان اهل سنت همواره زنده است.
وی ادامه داد: نویسندگان، ادیبان و شاعران زیادی از اهل سنت هستند که در وصف امام حسین (ع) کتاب نوشته و اشعاری را سرودهاند، این کتابها در مکتب خانههای دینی برای مطالعه طلاب اهل سنت و دانش آموختگان مکتب خانهها در دسترس قرار دارد.
این جوان اهل سنت زاهدانی تصریح کرد: بسیاری از شاعران اهل سنت سرودههای خود را در برنامههای دینی و مذهبی اجرا میکنند و ارادت خود را به امام حسین (ع) بیان میکنند.
امام حسین (ع) درس آزادگی و جوانمردی را به مسلمانان آموخت
علی گمشادزهی یکی دیگر از جوانان اهل سنت زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امام حسین (ع) در طول عمر بابرکت خود هیچگاه به دنبال جاه و مقام و دنیا طلبی نبود و همواره در راه اسلام و خدا تلاش میکرد.
وی افزود: امام حسین (ع) در واقعه کربلا با تقدیم کردن همه هستی خودشان در راه دین اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر به همه مردان، زنان و کودکان برای همیشه تاریخ آموختند که چگونه زندگی کنند تا خدا را از یاد نبرند.
وی تصریح کرد: اهل سنت وقتی یکی از نزدیکانشان فوت میکند برایش سه روز عزاداری میکنند و بر طبق شریعت ما عزاداری بیش از سه روز جایز نیست اما امام حسین (ع) آنچنان از جایگاه والایی در میان اهل سنت برخوردار است که بعد از ۱۴ قرن هنوز مورد احترام هستند و ما در روز عاشورا و تاسوعا به یاد ایشان روزه میگیریم.
این جوان اهل سنت ادامه داد: برخی دشمنان از اندک تفاوت فکری موجود میان اهل سنت و اهل تشیع سو استفاده میکنند و با تعابیر وارونه سعی میکنند وحدت جامعه را بر هم زنند و میان مسلمانان تفرقه بیندازند اما آنها باید بدانند که این افراد در میان ما جایگاهی ندارند.
وی گفت: پا گذاشتن در مسیر امام حسین (ع) نه تنها افتخاری برای ما بلکه برای هر انسان آزادهای است، از همین رو نه تنها در محرم بلکه در هر روز از سال شور و حال حسینی باید در دل و جان ما جاری باشد.
حرکت امام حسین (ع) در همیشه تاریخ زنده میماند
مولوی عبدالرحمن سربازی، امام جمعه اهل سنت چابهار در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امام حسین (ع) در نظر خلفای راشدین و صحابه دارای اهمیت و عظمت بی پایانی بودند و همه او را با نگاه احترام به عنوان فرزند دختر پیامبر اکرم (ص) عزیز میشمردند.
وی با اشاره به اینکه حضرت امام حسین در تقوا و شجاعت بی نظیر بودند، افزود: قیام کربلا هیبت و ابهت اسلام را که به علت حاکمیت فرمانروایان ضعیفالنفس و تحقیر ارزشها و مقدسات دینی رو به افول گذارده بود، احیا کرد.
این عالم اهل سنت با تاکید بر اینکه حرکت امام حسین (ع)، حرکتی است که در برههای خاص نمی گنجد و در همیشه تاریخ زنده میماند، گفت: هیچکس نمیتواند پس از شنیدن صحنههای کربلا از بروز احساسات و عواطف فطری اش جلوگیری کند به طوری که از آن اینگونه تعبیر شده است حادثه کربلا دنیا را لرزانده و نزدیک است قله کوهها را آب کند.
امام حسین (ع) متعلق به همه مسلمانان جهان است
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور، امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: همه مسلمانان جهان چه اهل سنت و چه اهل تشیع در مقابل حمایت از دین اسلام مسئول هستند و باید از واقعه کربلا درس وفاداری و ازخودگذشتگی در برابر اسلام را بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه امام حسین (ع) متعلق به همه مسلمانان جهان است، افزود: حماسه عاشورا و یاد امام حسین (ع) نماد اتحاد و همدلی برای همه مسلمانان جهان است و در این ایام همه عاشقان امام حسین (ع) به سوگ مینشینند.
این عالم اهل سنت با اشاره به اینکه ماه محرم در مذهب اهل سنت مهم و قابلاحترام است، ادامه داد: در این ماه اهل سنت از برگزاری مراسم جشن و شادی خودداری میکنند و به خواندن و ختم قرآن میپردازند و در روزهای تاسوعا و عاشورا به یاد تشنگی آن حضرت و یارانش در دشت کربلا روزه میگیرند.
امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه گفت: اگر فرهنگ عاشورایی در کشور ما حاکم باشد موجب پیروزی ما در عرصههای مختلف میشود که نمونه بارز آن را در ۸ سال دفاع مقدس شاهد بودیم.
البته مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان سالهاست که ارادت و دلدادگی خود به مکتب اهل بیت (ع) را به خوبی نشان دادهاند اما چندسالی است که به جمع خادمان زائرین اباعبدالله الحسین (ع) در اربعین حسینی نیز پیوستهاند اما این روزها با چشمهای گریان نگران ایام اربعین هستند و امیدوارند تا بار دیگر افتخار میزبانی از زائران اربعین حسینی را داشته باشند.
این افتخار چند سالی است که در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری کربلای معلی نصیب مردم شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان شده تا اینجا شرقیترین موکب اباعبدالله شکل بگیرد زیرا زائرین پاکستانی برای رفتن به عراق باید از خاک جمهوری اسلامی ایران بگذرند و دروازه ورودی آنها سیستان و بلوچستان و پایانه مرزی شهرستان «میر جاوه» است.