افزایش ۳۷ درصدی مصرف آب همزمان با شیوع کرونا/در هر شست‌وشوی ۲۰ ثانیه‌ای دست ۶ لیتر آب هدر می‌رود

0
01

روتیتر: مدیرعامل آبفای آذربایجان شرقی از افزایش ۳۷ درصدی مصرف آب همزمان با شیوع کرونا خبر داد و گفت: در هر شست‌وشوی ۲۰ ثانیه‌ای دست ۶ لیتر آب هدر می‌رود که باید با فرهنگ مصرف، میزان مصرف را کنترل کنیم.

به گزارش روتیتر: علیرضا ایمانلو در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به یکپارچه سازی آب و فاضلاب شهری و روستایی از ابتدای امسال، اظهار داشت: اکنون ۶۵ شهر و ۱۵۰۰ روستا تحت پوشش قرار گرفت که در نتیجه ۸۲ درصد جمعیت تحت پوشش قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در کل استان به ۴ میلیون نفر خدمات می دهیم، افزود: ۱۱ میلیون متر مکعب تولید سالانه آب استان است که در ۱۴ شهر استان با موازنه منفی یا سر به سر مواجهیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه دغدغه ما رعایت الگوی مصرف است، گفت: در سال های گذشته الگوی مصرف برق و گاز و آب، حالت افراطی به خود گرفته و ادامه این روند شهر و استان را با چالش جدی مواجه کرده است.

ایمانلو با بیان اینکه از بیش از ۸۰ درصد از آبهای زیر زمینی استفاده می کنیم در حالی که باید بیش از ۴۰ درصد نباشد، ابراز داشت: این حجم از برداشت، منجر به نشست زمین می شود و به دلیل نشست زمین، بارش باران به منابع زیرزمینی نمی رود و آب‌های زیرزمینی به شدت کاهش یافته و محدود می‌شود.

وی میزان تولید آب بازای هر نفر را ۱۶۰ لیتر روزانه عنوان کرد و گفت: اکنون به صورت میانگین بین ۱۹۰ تا ۲۵۰ لیتر برای هر نفر مصرف می‌شود که باید ضمن تامین نیازها، در کنار آن بتوانیم به سمت مدیریت مصرف برویم.

بیشتر بخوانید

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه آب مود نیاز تبریز از سه نقطه تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: زرینه‌رود با ۵۵ درصد، چاه ها ۳۴ درصد و سد نهند ۱۰ درصد و قنوات ۱ درصد است.

وی با بیان اینکه ما توزیع کننده آب هستیم و متولی اصلی تامین آب، سازمان آب منطقه ای است، گفت: باید انتقال اب ارس به تبریز به سرعت نهایی شود و مشکل تامین آب رفع شود. اما اگر با این روند مصرف پیش برویم، بعد از رسیدن آب ارس به تبریز هم با کمبود مواجه می شویم.

ایمانلو یکی از راهکارهای کاهش و کنترل مصرف مشترکین را نصب کنتورهای هوشمند عنوان کرد و گفت: این روش، روش پرهزینه‌ای است که روش بهتر، جلب مشارکت اجتماعی است.

وی از افزایش شدید ۳۷ درصدی مصرف آب در اوایل شیوع کرونا خبر داد و گفت: اکنون پیک مصرف آب در کرونا کاهش یافته و نسبت به مدت مشابه حدود ۲۰ الی ۲۵ درصدی رسیده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر هر فرد برای شستن دستان خود، ۲۰ ثانیه آب را باز بگذارد، ۶ لیتر در هر بار آب هدر می رود که این عدد را در ۴ میلیون نفر ضرب کنیم، عدد بسیار بزرگی است و باید روند مصرف کنترل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *