01

روتیتر: به دنبال بارش‌های بهاری و ورود‌ سیلاب و دشتمال (آبی‌ که ‌از افغانستان به سمت سیستان می‌آید به اصطلاح محلی به آن دشتمال می‌گویند) جاری‌شده از سمت افغانستان در رود‌خانه‌ها و سدهای سیستان، این روزها شاهد جان دوباره تالاب‌هامون و خوشحالی مردم منطقه هستیم. دریاچه و تالاب بین‌المللی هامون سومین دریاچه بزرگ ایران، پس از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه است که به عنوان هفتمین تالاب بین‌المللی دنیا و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران به شمار می‌رود.

هامون یکی از مهمترین ذخیره‌های زیستی در ایران است که بزرگترین دریاچه‌ی آب شیرین ایرانی به شمار می‌رود و از جاذبه‌های پرطرفدار استان سیستان و بلوچستان است.
در شاهنامه‌ فردوسی از این تالاب زیبا با نام دیاچه‌ی زره یاد شده است.
۳۸۲۰ کیلومترمربع از وسعت دریاچه‌ی هامون در ایران قرار دارد
اگر از جاده زابل به نهبندان به سمت تالاب بروید، در سه راهی میل نادر، پاسگاه نیروی انتظامی وجود دارد که باید از آن به سمت چاه خرما تغییر مسیر دهید. بسته به فصل و وضعیت آب دریاچه مسافت کمتر یا بیشتری از این جاده را باید بروید تا به آب برسید
حالِ خوبِ «هامون»
وسعت دریاچه هامون در زمان پرآبی ۵۶۶۰ کیلومتر مربع است که از این مقدار ۳۸۲۰ کیلومتر مربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است.
حالِ خوبِ «هامون»
حالِ خوبِ «هامون»
حالِ خوبِ «هامون»
تالاب هامون در چهارمین کنگره جهانی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره که روزهای پایانی سال ۱۳۹۴ در لیما پایتخت پرو برگزار شد، توسط یونسکو به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره ثبت شد
حالِ خوبِ «هامون»
حالِ خوبِ «هامون»
حالِ خوبِ «هامون»
رودخانه‌های هیرمند به همراه خاش‌رود، فراه، هاروت‌رود، شوررود، حسین‌آباد و نهبندان به دریاچه هامون می‌ریزند.
حالِ خوبِ «هامون»
حالِ خوبِ «هامون»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *