فشار مضاعف کرونا بر کارگر و کارفرما / کدام والدین می‌خواهند فرزندشان کارگر یا تولید کننده شود؟

0
01

روتیتر: ما باید مدلی را ایجاد کنیم که نظام اجتماعی ما برای کار و کارگر احترام قائل شود و والدین به فرزند خود بگویند پسرم یا دخترم، شما می‌توانید در آینده یک تولیدکننده و کارگر خوب بشوید، وقتی الگوی اجتماعی ما این نیست رونق تولید بسیار سخت خواهد بود.

مهندس «نادر شوهانی» انبوه‌ساز و نماینده کارفرمایان استان، در این نشست، اظهار کرد : امسال  توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده و  لازمه تحقق این شعار برنامه ریزی است و تصیمی سازی صحیح است.

وی گفت:  چنانچه دولت موانع لازم را بر سر راه مسکن برندارد و اگر انبوه سازان مورد حمایت واقعی قرار نگیرند علی رغم میل باطنی می گویم شعار سال در حد بنر باقی می‌ماند.

شوهانی با تاکید بر اینکه اگر دولت از بخش مسکن حمایت کند هم اشتغال ایجاد می‌شود و هم  وضع اقتصاد بهتر می شود، تصریح کرد: دولت می‌تواند با اعطای تسهیلات کم بهره و آورده زمین در این زمینه به مردم کمک کند چون پیمانکاران پای کار هستند و تقاضا در این زمینه وجود دارد، بنابراین سیاستگزاری صحیح در این عرصه  می‌تواند ۱۰ تا ۲۰ درصد به رشد اقتصادی کمک کند.

«حسنی» دیگر نماینده کارفرمایان ، اظهار کرد: با توجه به درگیری جامعه‌ی بشری با کرونا در سال ۹۸ و  فراگیری آن، تشکل های کارگری و کارفرمایان در سطح استان و کشور با مشکلات مضاعفی روبرو شده‌اند.

وی گفت: در آمد بسیاری از مشاغل مربوط به اواخر سال است، اما متاسفانه اواخر سال گذشته متضرر شدند  و بسیاری از کسب و کارها تعطیل شد و بسیاری از نیروها هم بیکار شدند و کارفرمایان هم متضرر شدند.

حسنی با تاکید بر اینکه در ایران با تدبیر دولت  و حاکمیت موضوع کرونا نسبت به کشورهای پیشرفته بهتر مدیریت شد، تصریح کرد: دولت باید  برای این کار تدابیری بیندیشد و معتقدم یارانه دادن به کارگران خوب است اما کارفرمایان نیز نیاز به حمایت دارند.

وی ابراز امیدواری کرد فشار مضاعف کرونا، بر کارگر و کارفرما را باید مدیریت شود و این مرحله را با مدیریت پشت سربگذاریم.

«شکراله شیرخانی» ، مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان ایلام، در این نشست، اظهار کرد: از صبح تا شب درباره بوسه پیامبر بر دست پینه بسته کارگر می گوییم، یا اینکه عرق کارگر از خون شهید ارزشمندتر است. اما کارگر را به عنوان یک الگوی اجتماعی تعریف نکرده ایم.

وی گفت: تمام مراجعه کنندگان برای اشتغال سودای پشت میزنشینی دارند و والدین هم آن‌ها را ترغیب نمی کنند که فرزندانشان یک فرد خلاق در نظام اقتصادی و بازار خصوصی و تولید شود.

مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان تصریح کرد: کدام محصول نظام آموزشی ما به فرد خلاق انجامیده است که بتواند در فضای خصوصی اقتصاد کار کند یا انسانی باشد که ارتباط موثر داشته باشد و با نگرش مثبت مسئله ایجاد کند.

شیرخانی با تاکید بر اینکه در سال جهش تولید نمی‌شود فقط حرف زد و بخشنامه صادر کرد چون تولید با بخشنامه درست نمی شود، ادامه داد:  وقتی می گوییم تولید، نمی توانیم فقط آن را در حوزه اقتصاد تعریف کنیم و نسبت به مسائل سیاسی بی تفاوت باشیم. نمی‌شود با دیپلماسی ناقص به تولید واقعی رسید و لازم است نگاه سیستمی داشته باشیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام تصریح کرد: امروز تولید یک مقوله چندوجهی است و نگاه کردن به منافع کارگر مقوله‌ای یک وجهی نیست و وجوه متغیر دارد و به متغیرهای زیادی وابسته است.

شیرخانی تصریح کرد: می شود در کشور هم به تولید رونق داد و هم مسائل و مشکلات کارگری را دید که لازمه آن این است که نگاهمان را ژرف تر کنیم و موضوع را فقط یک بعدی نبینیم بلکه به موضوع فرهنگ و مسائل اجتماعی و حوزه سیاسی و دیپلماسی هم توجه داشته باشیم تا تولید و جهش آن محقق شود.

وی تاکید کرد: ضمن اینکه از خسارت های کرونا متاثر هستیم باید برای دوران پس از کرونا آماده باشیم که بسیار مهم تر از خود کرونا است چون بسیاری کارگران، دست فروشان و بسیاری از مشاغل تعطیل شدند و امروز هم چنان رونقی ندارند و باید حاکمیت به اینها توجه کند و منابع دولت بسیار کم است و حاکمیت و مردم در این زمینه کمک کنند.

شیرخانی تصریح کرد: در استان بیش از ۱۶۰ هزار خانوار یارانه بگیر زندگی می کنند و کووید ۱۹  زندگی خیلی از اینها سخت‌تر شده است و جامعه توانمند باید در قالب پویش‌ها پای کار بیاید  که خوشبختانه آمده و دولت هم به اندازه ی سهمش پای کار است.

وی تاکید کرد: ما باید مدلی را ایجاد کنیم که نظام اجتماعی ما برای کار و کارگر احترام قائل شود و والدین به فرزند خود بگویند پسرم یا دخترم، شما باید در آینده یک تولیدکننده و کارگر خوب بشوید، وقتی الگوی اجتماعی ما این نیست رونق تولید بسیار سخت خواهد بود.

شیرخانی تاکید کرد: کسب و کار و نظام اقت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *