شهید شیرودی؛ ستاره درخشان مبارزات کردستان

روتیتر: با توجه به ایام اردیبهشت، یاد شهید شیرودی ستاره درخشان مبارزات کردستان در ذهن هر شهروند غرب مازندرانی و غرب کشور تداعی میشود.
به گزارش روتیتر: بر اساس اعلام مرکز اسناد انقلاب اسلامی، شهید علیاکبر قربان شیرودی کسی است که در اوایل جنگ تحمیلی جانانه به مقابله با دشمن متجاوز پرداخت و سرانجام در هشتم اردیبهشت ۶۰ به شهادت رسید. او با شروع غائله کردستان، داوطلب اعزام به آن منطقه شد و در دفاع از پاوه نیز نقش تعیینکنندهای ایفا کرد.
اقدامات و فعالیتهای او در غرب کشور، در کنار دیگر همرزمانش از جمله شهید کشوری و شهید سهیلیان سبب شد که تیمسار سرتیپ ولیالله فلاحی، رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران او را ستاره غرب کشور بنامد. وی درباره شهید شیرودی میگوید: «ناجی غرب و فاتح گردنهها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود. او غیرممکنها را ممکن کرد.
در جریان یکی از مأموریتهای محوله در منطقه غرب، از طرف بنی صدر به وی ابلاغ شد تا نسبت به تخلیه پادگان و انهدام انبار مهمات منطقه در پاوه اقدام کند. وی در مقابل با قاطعیت میگوید: ما میمانیم و با همین دو هلیکوپتری که در اختیار داریم مهمات دشمن را میکوبیم و مسئولیت تمرد را میپذیریم.
بیشتر بخوانید
- انتخابات ۹۸ ـ مازندران| نام نویسی ۸ نماینده فعلی مجلس/ ثبت نام فرزند شهید شیرودی در انتخابات
- مراسم بزرگداشت سالروز شهادت شهید شیرودی در سرپلذهاب برگزار میشود
- کابلی سرپرست مجموعه شهید شیرودی شد
شهید چمران ضمن نامیدن شهید شیرودی به عنوان ستاره درخشان جنگ کردستان درباره او میگوید: بنده خاطرات بسیاری با شهید شیرودی دارم و از روزهای اولی که در کردستان شروع به نبرد کردیم وی از طرف هوانیروز با ما همکاری میکرد. او یکی از خلبانانی بود که واقعا از ستارههای درخشان مبارزات کردستان بود. بهخاطر دارم که با هلیکوپتر خود مثل یک جت عمل میکرد. هنگام هجوم به دشمن، بدنه هلیکوپتر را کج میکرد و بهصورت مایل، شیرجه میرفت. دشمن را زیر رگبار گلوله میگرفت و با آن وحشتی که در درون دشمن ایجاد میکرد بزرگترین ضربات را به آنان میزد. زمانیکه نیروهای ارتش در نزدیکی شهر سقز در محاصره و کمین دشمن قرار گرفته بودند، وی با تاکتیکهای شجاعانه توانست آنان را از کمین دشمن نجات دهد.
شیرودی مرد ناآرام لحظههای جنگ بود
سردار عبدالله ملکی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران نیز با اشاره به سالروز شهادت شهید شیرودی گفت: شهید شیرودی مرد ناآرام لحظههای جنگ بود و خلق حماسههای باشکوه از این مالک اشتر جبههها در دفاع مقدس جاودانه شد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره امیر سرلشکر خلبان علی اکبر شیرودی گفت: هشتم اردیبهشت یادآور شهادت این خلبان دلاور هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران است که نامش در دفاع مقدس درخشید.

ملکی با بیان اینکه دفاع مقدس صحنه ظهور مردان بلندآوازه ای چون شیرودی است، افزود: این شهید بزرگ ستاره پرآوازه دشتهای کردستان، کرمانشاه و بازیدراز است و هنوز دلاوریهای این خلبان شجاع بر زبان مردم این مناطق جاری و ساری است و جهان به نام او غبطه میخورد.
وی ادامه داد: این خلبان با بیباکی تمام بارها و بارها در عملیاتهای مختلف با حمله به قلب دشمن متجاوز رشادتها و شجاعتهای بیبدیلی از خود به جا گذاشت که زبان قاصراز بیان آن همه سلحشوریها است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران به ذکر خصوصیات این شهید پرداخت و گفت: زندگینامه سراسر درسآموز و عبرتانگیز شیرودی باید به نسلهای حاضر و آینده انتقال داده شود تا همگان بدانند شیرودی مرد ناآرام لحظههای جنگ بود و خلق حماسههای باشکوه از این مالک اشتر جبههها در دفاع مقدس جاودانه شد.
وی با بیان اینکه شیرودی نامآورترین قهرمان صحنههای هوایی جنگ بود، افزود: این خلبان شهید در سن ۲۵ سالگی بالاترین ساعت (۲۵۰۰ ساعت) پرواز در جنگ را در جهان داشت و هنوز ارتفاعات غرب شجاعت این مرد را در عملیاتهای هوایی به خوبی به یاد دارد.
ملکی بیان داشت: اوج حماسههای شهید شیرودی در این بود که با وجود اینکه هلیکوپترش در بیش از ۴۰ بار سانحه، بیش از ۳۰۰ بار مورد اصابت قرار گرفت اما همچنان سرسختانه میجنگید.
وی با بیان اینکه عشق به وطن و مردم ایران در رگ رگ این مرد میجوشید و او را به سمت دشمن حرکت میداد، گفت: زندگی سراسر درسآموز این شهید چه در جبهههای حق علیه باطل و چه در جریان پیروزی انقلاب خود کتابی است جاوید و ماندگار که باید بارها نوشته شود.
ملکی عنوان کرد: شجاعتهای بیمثال و فراموش نشدنی شیرودی باعث شد مردم کرمانشاه هر ساله در سالروز شهادتش مراسماتی برگزار کنند و یاد و خاطره این شهید را گرامی بدارند. مردم استان مازندران و مخصوصا شهرستان تنکابن نیز برای گرامیداشت این شهید عزیز هر ساله با برگزاری مراسم باشکوه یاد و خاطره شهید شیرودی را گرامی میدارند.
این مسئول افزود: امسال بهخاطر شرایط کرونایی، مردم تنکابن و شیرود از یاد این شهید غافل نبوده و به مناسبت سالگرد شهادت این خلبان بزرگ اقدام به برگزاری یادواره مجازی کرده اند.
وی از نصب هلیکوپتر شهید شیرودی در یکی از میادین شیرود تنکابن خبر داد و با اشاره به گلباران مزار شهید و رونمایی از هلیکوپتر، گفت: پخش قرآن، سرود، دکلمه، سخنرانی و مداحی در کانالها و گروههای فضای مجازی از جمله موارد محتوایی این یادواره است که در اختیار فعالان فضای مجازی قرار گرفته و طبق هماهنگیهای صورت گرفته بهطور همزمان آغاز به فعالیت خواهند کرد.
ملکی، زمان برگزاری یادواره مجازی شهید شیرودی را ساعت ۱۷ عصر امروز تا ۱۸٫۳۰ اعلام کرد و گفت: علاقمندان به حوزه ایثار و شهادت میتوانند رأس این ساعت در یادواره مجازی شرکت کنند تا سهمی از این فضای به وجود آمده داشته باشند.
ملکی در پایان با بیان اینکه جا دارد برای شهادت این خلبان شجاع و دلیر وطن برنامه ای در سطح ملی برگزار شود، گفت: شیرودی مرد نبردهای سخت هوایی حق بزرگی بر این کشور دارد و باید برای او که میگفت: « اگر برای احیای اسلام نبود، هرگز اسلحه به دست نمیگرفتم و به جبهه نمیرفتم» سنگ تمام بگذاریم.