تفکیک زباله از مبداء را از خانه خود شروع کنیم

روتیتر: شهردار کرج گفت: در حال حاضر هفت درصد زبالههای تولیدی شهروندان به صورت تفکیک شده جمع آوری میشود و امیدواریم با ارتقای فرهنگ تفکیک زباله از مبدا این میزان تا سال آینده به ۱۵ درصد برسد.
به گزارش روتیتر: علی کمالی زاده ، از اجرای طرح جمع آوری زباله از مبدا در شهر کرج خبر داد و اظهار کرد: این طرح پس از انتخاب پیمانکار جدید و با ساماندهی چرخ دستیها آغاز شده است.
وی گفت: چرخ دستیهای کرج با پوشش آبی رنگ و با شعار «از خودمان آغاز کنیم» نسبت به جمع آوری زبالهها از مبدا اقدام میکنند.
شهردار کرج توضیح داد: ۱۰۰ دستگاه وانت و ۱۰ غرفه بازیافت در مناطق مختلف کرج جانمایی شده و کار جمع آوری زبالههای تفکیک شده را انجام میدهند.
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ تفکیک پسماند از مبدا و کاهش تولید زباله، عنوان کرد: مدیریت شهری کرج طرحهای متعددی را در این خصوص در دست اجرا دارد.
به گفته کمالی زاده اکنون هفت درصد از زبالهها به صورت تفکیک شده جمع آوری میشود و مدیریت شهری در نظر دارد با ارتقای سطح فرهنگ تفکیک زباله از مبدا این میزان را تا سال آینده به ۱۵ درصد برساند.
وی با اشاره به بازدید از مرکز دفن پسماند “حلقه دره” گفت: خوشبختانه اصلاحات صورت گرفته در لندفیل و افزایش پوشش خاکی مناسب موجب کاهش چشمگیر بوی نامطبوع و نازیبایی بصری در این محل شده است.
شهردار کرج افزود: احداث لندفیل مهندسی و بهداشتی، تصفیه شیرابه، توسعه کارخانه کمپوست و استحصال گاز از پسماند مهمترین پروژههای در دستور کار مدیریت شهری کرج در سال جاری است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعددی به منظور احداث نیروگاه زباله سوز با بخش خصوصی، ادامه داد: همچنین درصدد هستیم با مشارکت دانشگاههای استان البرز و تشکیل کارگروههای تخصصی با پرهیز از اقدامات شتاب زده و با بهره گیری از تجربیات سایر کلانشهرها به دنبال کاهش حداکثری بوی نامطبوع در این مرکز باشیم.
کمالی زاده تصریح کرد: رفع مشکل پسماند نیازمند توجه و اختصاص منابع ویژه و تعامل همه جانبه همه دستگاههای اجرایی استان البرز است چراکه روزانه هزار و ۵۰۰ تن زباله به مرکز ” حلقه دره” منتقل میشود که بیش از ۵۰ درصد آن متعلق به سایر شهرهای استان است.
شهردار کرج یکی از مهمترین موضوعاتیکه باید در جامعه نهادینه شود را فرهنگ تفکیک زباله از مبدا عنوان کرد و گفت: نهادینه کردن این فرهنگ در راستای تسهیل در بازگشت مواد بازیافتی به چرخه مصرف تاثیر فراوانی دارد.
وی با اشاره به وضعیت ساماندهی سگهای بلاصاحب در مرکز “حلقه دره” افزود: وضعیت پناهگاه سگهای بلاصاحب و رسیدگی به آنها از واکسیناسیون تا غذا دهی و نگهداری مناسب است.
وی با بیان اینکه پیش از این اعتبار پروژههای عمرانی حوزه محیط زیست شهری حدود پنج میلیارد تومان بوده است، تصریح کرد: برای این بخش امسال ۴۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.