لزوم بهره گیری از ظرفیت های کشور برای کشت و تجارت گیاهان دارویی

روتیتر: دبیر اجرایی طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: گیاهان دارویی ارزشمند و باکیفیتی در کشور کشت می شود که می تواند صادر گردد ودر زمینه تجارت گیاهان دارویی بامشکل مواجه نیستیم.
به گزارش روتیتر: حسین زینعلی پیش از ظهر یکشنبه در کار گروه گیاهان دارویی و طب سنتی استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: یکی از اولویت های ارتقای سطح سلامت جامعه، استفاده از گیاهان دارویی است. کشور ایران در زمینه طب سنتی یکی از پیشکسوتان دنیا است.
دبیر اجرایی طرح توسعه کشت گیاهان دارویی وزارت کشاورزی بیان کرد: در این ستاد هرکسی وظیفه خود را انجام دهد و از دانشگاه و مراکز تحقیقاتی انتظار ندارم روی قیمت صحبت کنند بلکه وظیفه آن ها انجام کار تحقیقاتی، تولید علم و دانش است.
وی افزود: اگر بر اساس اولویت بندی عمل کنیم گیاهان اولویت دار کشور مشخص می شوند. در طی سال های گذشته در استان ها کاری را تحت عنوان مشخص کردن نوع گیاهان دارویی انجام دادم و می توان تجارت و سرمایه را به آن سمت پیش ببریم. در استان مرکزی زیره سیاه داریم اعتقاد دارم زیره سیاه زمانی صادراتش از زعفران بیشتر خواهد بود و با توجه به شرایط استان نیاز به آب چندانی ندارد.
دبیر اجرایی طرح توسعه کشت گیاهان دارویی وزارت کشاورزی افزود: متاسفانه دانشگاه ، مراکز تحقیقاتی و گاها خودمان از خارجی ها الگو برداری می کنیم اگر می خواهیم به اساس خود پی ببریم باید به گیاهان کشور خود تکیه کنیم. استان خراسان رضوی از بیش از چهارصد میلیون دلار صادرات گیاهان دارویی برخوردار است و بیشترین سطح کشت زیره سبز را دارد.
زینعلی گفت: در کشور تنها ۲۰ هزار هکتار برای سطح زیر کشت زیره اختصاص پیدا کرده این درحالی که در کشور هند سطح کشت زیره پانصد هزار هکتار بوده و به نحوی بازار را تصاحب کرده است. باید کشاورزی مبتنی بر قرار داد را اجرا کنیم چراکه تجار علاقه مند به انجام این کار هستند.
دبیر اجرایی طرح توسعه کشت گیاهان دارویی وزارت کشاورزی گفت: بورس بهترین مکان برای کشاورزی مبتنی بر قرارداد است زیرا شفاف سازی قیمت ها را انجام می دهد و در قسمتی کشاورزی مبتنی بر قرار داد را تضمین می کند به طور مثال دو گیاه مانند زعفران و زیره وارد بورس شده است.
زینعلی بیان کرد: امسال گلاب وارد بورس می شود، گیاهان ارزشمند و بسیار خوبی در کشور وجود دارد و در زمینه تجارت گیاهان دارویی با مشکل مواجه نیستیم و مشکل خودمان هستیم.
مجری طرح توسعه گیاهان دارویی کشور با بیان اینکه یکی از دغدغه های اساسی ایجاد صندوق گیاهان دارویی است، گفت: با شکل گیری صندوق گیاهان دارویی یک منبع عظیم توسط دولت تامین می شود و مشکل بهره برداران، تولید کنندگان و صنایع حل می شود.
زینعلی اظهار کرد: در استان باید چند گیاه استراتژیک در زمینه گیاهان دارویی تعریف کنیم و انتظار می رود دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی در این قسمت سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: باید انبارهای کالاهایی بورس را در استان فعال کنیم، سازمان صنعت، معدن و تجارت بار انداز گیاهان دارویی و بازارهای مجازی و حقیقی راه بیاندازد و تولیدکنندگان و صنایع این حوزه را در بازارهای بین المللی مطرح کند.