سروقامتان جوان بر بلندای جهان

0
2617940

روتیتر: پیروزی افتخارآفرین و تاریخی تیم ملی والیبال جوانان ایران، در حالی به یکی از موضوعات داغ توئیتری تبدیل شد که بسیاری از کاربران این شبکه اجتماعی به دلیل پخش نشدن مستقیم بازی نهایی این مسابقات میان ایران و ایتالیا، از مسوولان صدا و سیما به شدت گلایه کردند.

به گزارش روتیتر: کاربران توییتر در ۲۴ ساعت گذشته مسایلی همچون قهرمانی تیم والیبال جوانان ایران، طرح نمایندگان مجلس درباره افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و اظهارات بحث برانگیز یک مدرس دانشگاه را از زوایایی مختلف مورد توجه قرار دادند.

این گزارش به بررسی تحلیلی محتوای تولید شده در خصوص این محورها در شبکه اجتماعی توئیتر پرداخته است.

قهرمانی تیم ملی والیبال جوانان ایران

پس از پیروزی تیم ملی والیبال جوانان ایران بر ایتالیا و کسب قهرمانی جهان، بسیاری از کاربران توئیتر با هشتگ «#والیبال» این قهرمانی را تبریک گفتند.

«حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران، در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «قهرمانی مقتدرانه جوانان ایران در مسابقات جهانی والیبال، نویدبخش آینده‌ای درخشان برای والیبال ایران عزیز ما است. این موفقیت غرورآفرین بر ملت ایران، بلندقامتان پرتلاش تیم ملی و مدیران و مربیان تیم مبارک باد»

«مسعود سلطانی فر» وزیر ورزش و جوانان نیز در توئیتی این موفقیت را تبریک گفت و توئیت کرد: « شاهد بازی زیبا و برد غرورآفرین شما جوانان غیور تیم ملی والیبال در سالن پرشور غدیر ارومیه بودم. از اینکه سبب شادی ملت شریف ایران شدید و در صدر جدول رقابت قدرتهای والیبال جهان قرار گرفتید، از شما تشکر می‌کنم. خسته نباشید»

بسیاری از کاربران ایرانی توئیتر نیز از موقعیت استفاده کردند و موفقیت تیم ملی والیبال جوانان ایران را نشانی از ضرورت اتکا به جوانان دانستند. بطور مثال کاربری نوشت: «جوانان ایران بی نظیرند. تیم والیبال جوانان ایران با شکست ایتالیا توانست برای نخستین بار در تاریخ به عنوان قهرمانی جهان دست پیدا کند. برای بار هزارم، این یعنی باید به جوانان اعتماد کنیم»

قهرمانی تیم ملی والیبال جوانان ایران در حالی بود که دو شبکه اصلی پوشش دهنده مسابقات ورزشی صدا و سیما یعنی شبکه سوم سیما و شبکه ورزش، به جای پخش مستقیم این مسابقه، برنامه‌های دیگری را پخش کردند. این امر باعث شد تا سیلی از پیام‌ها در انتقاد از صدا و سیما بخاطر عدم پخش این مسابقه حساس، در شبکه اجتماعی توئیتر به راه افتد.

«محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات در توئیتی کنایه آمیز و در همین ارتباط نوشت: «بیست! جوانان والیبالی ایران، گل کاشتند و حالا قهرمان جهانند. عالی بودن و عالی نتیجه گرفتند. بازی هیجان انگیز آن‌ها را مستقیم از طریق تلویزیون اینترنتی دیدم، بی‌نظیر بودند!»

کاربری در همین ارتباط نوشت: «عجیب اما واقعی، در شبی که تیم ملی والیبال جوانان ایران قهرمان جهان شد، شبکه ۳ به جای نشان دادن این اتفاق بسیار بزرگ ورزش ایران که مهم ترین مقام در تاریخ ورزش‌های تیمی است، برنامه یامین پور را به تصویر کشید»

کاربر دیگری نیز آورد: «دم بچه های تیم ملی جوانان والیبال ایران گرم واقعا گل کاشتند؛ اما شبکه ۳ سیما که به عنوان شبکه جوان شناخته شده هست، نمی‌توانست این بازی را پوشش دهد؟ چطور علی فروغی مستند تخریب شاملو را پخش می‌کند! چطور برنامه نود را از روی آنتن بر می‌دارد! چطور…. این بچه ها فقط زیادی بودند؟»

کاربر دیگری نیز چنین نوشت: «والیبال جوانان ایران قهرمان جهان شد؛ اما در سکوت کامل خبری»

کاربر دیگری نیز به شدت از مسوولان شبکه ورزش انتقاد کرد و آورد: «جوانان والیبال ایران برای نخستین بارقهرمان جهان شدند اما کسی بازی غرورآفرینشان را از صداوسیما ندید! آقای صداوسیما اگرقرار است قهرمانی جوانان ایرانی را نمایش ندهید چرا شبکه ورزش دارید؟ منحلش کنید و از بیت المال هزینه اضافی نکنید»

این در حالی بود که برخی از کاربران، از کارشکنی مقامات بحرینی که مسابقات در کشورشان برگزار می‌شد به عنوان دلیلی برای عدم پخش این بازی یاد کردند و گروهی دیگر نیز معتقد بودند که مسوولان صدا و سیما بایستی به هر طریق ممکن، این بازی را پخش می‌کردند.  

همچنین بسیاری از کاربران به تمجید بازی زیبای بازیکنان جوان ایرانی و مربی گری «بهروز عطایی» پرداختند. کاربری خطاب به بهروز عطایی نوشت: «اکنون جایی ایستاده ای که لیاقتش را داشتی، لذت ببر که ما هم از آنجا بودنت غرقِ لذتیم». کاربری نیز بر ایرانی بودن مربی تیم ملی تاکید کرد و نوشت: «تیم ملی والیبال جوانان ایران با سرمربی ایرانی قهرمان جهان شد»

اعتراضات به طرح افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

در حال که گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، طرحی را برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی ارائه دادند، برخی کاربران فضای مجازی که اغلب به ظاهر دانشجوی این رشته هستند نسبت به این طرح اعتراض کردند. برای این منظور هشتگ «#افزایش_ظرفیت_تهدید_سلامت» به یکی از هشتگ‌های داغ شبکه اجتماعی توئیتر تبدیل شد.

کاربری با اشاره به همین طرح نوشت: «نتیجه افزایش ظرفیت بدون توجه به نیاز جامعه و امکانات آموزشی موجود می شود. ۱.کاهش قطعی کیفیت آموزشی علوم پزشکی ۲.گسترش صندلی های پولی در دانشگاه ها با توجه به سیل داوطلبان کنکور تجربی ۳.تهدید و به خطر افتادن سلامت مردم»

برخی کاربران نیز معتقد بودند که افزایش ظرفیت رشته های پزشکی، بدون افزایش امکانات آموزشی منجر به افزایش تعداد پزشکان فاقد تجربه و تخصص کافی خواهد شد. بطور مثال کاربری نوشت: «متاسفانه در سیستم آموزش پزشکی هر تعداد دانشجو که وارد می‌شوند، پزشک می‌شوند شده با ۱۰ سال تحصیل و با کمترین معدل حتی اگه واقعا توان آن را نداشته باشند؛ پس افزایش ظرفیت بدون ریزش علمی در دانشگاه، فقط به معنای افزایش تعداد پزشک بی‌کفایت است»

کاربر دیگری نیز من تایید نیاز به افزایش ظرفیت، از وجود کمبودها در مراکز آموزشی انتقاد و توئیت کرد: « طبق آمارهای جهانی سرانه پزشکی در ایران چیزی در حدود میانگین جهانی و کمتر از اکثر کشورهای منطقه است. هرچند ظرفیت پذیرش نیاز به افزایش دارد؛ اما پیش از آن نیازمند تأمین زیرساخت‌ها است. درحال حاضر هم امکانات فعلی، جوابگوی ظرفیت موجود نیست».

گروهی از کاربران نیز معتقد بودند که اقدام نمایندگان مجلس، رنگ و بوی انتخاباتی دارد. بطور مثال کاربری نوشت: «این که دم انتخابات ، مجلس طرح افزایش ظرفیت رشته های پزشکی را مطرح کرده است، خریدن رای محسوب می‌شود»

برخی نیز از وجود سهمیه‌های فراوان در جذب دانشجوی پزشکی انتقاد داشتند و معتقد بودند که به جای افزایش ظرفیت باید، در مورد کاهش سهمیه‌های پذیرش دانشجوی پزشکی اقدام کرد.

اظهارات جنجالی یک مدرس دانشگاهی

اظهارات «مجید حسینی» استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در یک برنامه تلویزیونی درباره بحث افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی مورد توجه کاربران قرار گرفت و بسیاری از کاربران به این اظهارات واکنش نشان دادند.

برخی کاربران معتقدند که اظهارات حسینی برای آن است که وی احتمالا قصد دارد در آینده نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی شود. کاربری نوشت: « یکی از دلایل اصلی موافقت برخی با افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی، جلب توجه و جمع کردن رای برای نمایندگی مجلس است که امثال مجید حسینی ها حاضرند برایش حتی جان مردم را به خطر بیندازند»

برخی دیگر از رویکردهای مجید حسینی در اظهاراتش انتقاد کردند و آن را «پوپولیستی» و «عوامفریبانه» خواندند. کاربری با همین رویکرد نوشت: «استاد علوم سیاسی که پوپولیسم را راهبرد قرار بدهد و همه‌چیز را بخواهد به دولت بخواهد بسپارد، آگاهی کافی ندارد»

برخی کاربران نیز این پرسش را مطرح کردند که چرا حسینی تاکنون درباره وضعیت حقوق و مزایای دیگر گروه‌های شغلی یا مقامات مسوول، طرح مسئله نکرده است و تنها به انتقاد از پزشکان می‌پردازد.

کاربرانی نیز با اشاره به رشته تخصصی حسینی، معتقدند که وی باید در حوزه تخصصی خود سخن بگوید که همان حوزه مسائل سیاسی است. کاربری در همین ارتباط نوشت: بنا بر کدام تجربه، تخصص، سابقه مطالعاتی، سابقه اجرایی و تحقیقات مجید حسینی مقابل یک پزشک می‌نشیند و در مورد مسائل نظام سلامت و نظام درمان صحبت می‌کند؟»

این در حالی است که برخی دیگر از کاربران معتقدند که اظهارات حسینی به نفع مصالح کشور است و تبلیغات توئیتری علیه وی، اقداماتی مشکوک است.

کاربری نیز در دفاع از اظهارات وی نوشت: «چرا هر کس از عدالت حرف بزند، پوپولیست است؟»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *