با مصرف کمتر پلاستیک آینده زمین ، محیط زیست و فضای سبز را تضمین کنیم

0
2617940

روتیتر: تجزیه یک کیسه یا ظرف پلاستیکی در طبیعت بین صد تا هزار سال طول می کشد.روز جهانی بدون پلاستیک برابر با بیست و یکم تیر شاید بهانه ای برای مشارکت به منظور کاهش هر چه بیشتر تولید و مصرف کیسه ها و ظروف پلاستیکی باشد.




به گزارش روتیتر: هر زمان در تقویم روزی را به نام اختصاص دادند نشان از اهمیت آن موضوع برای انسان است، روزی که باید آن را پاسداشت و یا پاسبانی از آن نمود تا ضمن آشنایی آدمی بتوان اهمیت آن را برای سایرین تعریف نمود.

یکی از این روزها که چند سالی در تقویم محیط زیستی ایران قرار گرفته روز ۲۱ تیر ماه «روز بدون پلاستیک»  است.

نام گذاری این روز به معنای تجزیه ناپذیری این ماده نفتی و آسیب پذیری فراوانش برای محیط زیست ،خشکی و دریاست.

اختصاص یک روز به این نام یعنی اطلاع رسانی و آگاهی رسانه های دیداری و شنیداری و هر گونه رسانه دیگری در این زمینه، تا مردم از تمام زوایا با اثرات جبران ناپذیر پلاستیک آشنا شوند . این نوشتار سعی نموده تا اهمیت این موضوع را گوشزد کند.




 

امروز پلاستیک از کوچکترین موارد چون بسته بندی موارد خریداری از سوپر مارکت تا بزرگترین آن یعنی در لوازم خانگی و صنعت کاربرد دارد و تقریبا بگونه ای می باشد که زندگی مدرن شهری بدون آن فلج خواهد شد و  این امر نشان دهنده اهمیت این ماده در زندگی امروز است.

رد پای شیوع پلاستیک در جوامع شهری را می توان از سال ۱۸۷۰ پیگیری کرد و این ماده صنعتی نخستین بار با نام سلولوئید وارد بازار شد.

 ازاین ماده شفاف، سفت و قالب‌پذیر در ساخت وسایلی چون تهیه اشیای مصنوعی مانند برس و شانه، الیاف، لاک و … استفاده می شود.

به مرور زمان تنوع استفاده از آن گسترش یافت و تمامی زوایای زندگی شهری را تحت پوشش خود درآورد.

امروزه از پلاستیک استفاده های متفاوتی می شود و مواد خام اولیه برای تهیه آن عبارت است از نفت و گاز .

برخی از انواع پلاستیک قابل بازیافت است و برخی دیگر از این قابلیت برخوردار نبوده ولی مساله اصلی زمانی رخ خواهد داد که این ماده به زباله بدل شود.

مطابق نظر کارشناسان تجزیه پلاستیک بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز دارد و با این شرایط سالانه یک تریلیارد کیسه پلاستیکی‌ای توسط عامل انسانی به محیط زیست تحمیل می شود و با یک حساب سرانگشتی می توان تصور نمود چه فاجعه ای از این طریق به زمین وارد خواهد شد.

از دیگر زیان های این ماده مرگ و میر صدها گونه جانوری در خشکی و آب به واسطه بلعیدن آن،انتشار گاز کربن در هوا و تجزیه شدن آنها در خاک است که باعث تجمیع و تولید هزاران گونه از انگل ها و حشرات در محیط زیست است.

اختصاص ۲۱ تیر ماه به نام روز جهانی بدون پلاستیک به معنای نمادی است که به انسان امروزی و آینده یادآورشود  مخاطرات و مشکلات ناشی از تولید و مصرف بیش از اندازه از پلاستک روزی گریبانگیر انسان و محیط زیست او می شود  و نیاز است تک تک افراد جامعه نسبت به این موضوع احساس مسئولیت بیشتری نموده و وظایف شهروندی خویش را بجا آورند.

هر چند وظلیف مشخص و بنیادین در زمینه حفظ محیط زیست و کمک به تولید کنندگان محصولات پلاستیکی باید توسط دولت ها به اجرا درآید اما هر شهروند نیز می تواند با انجام کارهایی بسیار کوچک در  حفظ محیط زسیت خود نقش بزرگی را داشته باشد:

aاستفاده از سبدهای خرید به جای نایلون

aاستفاده کمتر از ظروف یکبار مصرف

aدریافت کمترین تعداد کیسه های نایلونی هنگام خرید

aبه همراه داشتن کیسه های پارچه ای در زمان خرید

aاستفاده از محصولاتی که در بسته بندی آنها از کاغذ و یا شیشه استفاده شده است

اما قبل از انجام هریک از موارد فوق و مشابه آن افزایش سطح آگاهی و دانش درباره موضوعات و شناخت وظایف افراد که در نهایت موجب افزایش مشارکت شهروندان در حل معضل بازیافت مواد پلاستیکی باشد از مهمترین فعالیت هایی است که باید بدان توجه نمود تا بتوان زمینی سبز تر را برای فرزندانمان به جا بگذاریم.

 سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج نیز با توجه به آنکه حفظ محیط زیست و فضای سبز را از مهمترین رسالت های سازمانی خود می داند و در تمامی رویدادهای فرهنگی و اجتماعی خود همسو با دیگر نهادها و انجمن های محیط زیستی در جهت فرهنگ سازی استفاده صحیح و کمتر پلاستیک گام برداشته است.

امید است با همراهی شهروندان کرجی و مجموعه مدیریت شهری بتوان شهری تمیز سبز تر و پایدار را بیآفرینیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *