فطر گذرگاهی برای تولد دوباره ..

روتیتر ؛ فطر همچون گذرگاهی است که با عبور از آن میتوان از نو متولد شد. اینکه بسیاری از عرفا و شاعران در رفتن رمضان و آمدن عید فطر شعر ها سروده اند به معنای شادمانی برای رفتن رمضان نیست؛ بلکه این روز می گوید غبار ها را بتکان و از ناپاکی رها شو.
فطر پاداش یادکرد از خداوند و تحمل دشواریهاست. به گفته حافظ که در شور آمدن عید فطر میگوید: ” روزه یکسو شد و عید آمد و دلها برخاست” در این روز دلها به سوی شادی اوج میگیرد.
ماه رمضان، ماه عبادت و کوشش، ماه خواندن اسماً الهی و یادکرد از جبروتش، ماه شبزندهداران و سحرخیزان با حلول عیدش سفره خود را برچید و بساط تقدیر آدمیان را تا سالی دیگر مهیا ساخت.
رمضان با شبهای مبارک قدرش و مبارکی سحرهایش انسان گرفتار در زندگی ماشینی و اقتصادی را از کم و کاستیها و بود و نبودها و دلنگرانیها گرفت و قرآن خواندنهایش آرامشی برای تجدید پیمان بندگی ساخت.
فطر، عید روزهگشایی است، برخلاف آنچه در سی روز پیش رفت، باید خورد و آشامید و به پاس یک ماه بندگی خرم و خندانلب بود. ماه شوال با هلال خندانش به عبادت کنندگان لبخند میزند و نوای خواندن دعا و نماز عید در همه سرزمین می پیچد.
از امام صادق (ع) نقل است که فرمود: زمانی که صبح روز عید فطر میشود منادی از آسمان ندا میکند، صبح زود به دنبال گرفتن جوایزتان باشید.
آنچه در عید فطر رخ میدهد، ندا دهنده وحدت مسلمانان در برابر همه دشواری هاست. اتحاد در روزهای دشوار و اتحاد در روزهای عید و خوشی پس از آن همانگونه که خداوند در قرآن تاکید میکند که ان مع العسر یسری.
ایستادن در صفهای به هم پیوسته نماز هم پیام بندگی و عبودیت و هم پیام اتحاد و همدلی دارد. وقتی عبادت کنندگان خداوند در روز عید فطر همصدا ندای “قد افلح من زکیها سر میدهند” اعلام میکنند که زمان پاکی و رهایی از پلیدیها فرا رسیده است از همین رو است که قنوتش پنج بار تکرار میکنیم که خدایا از تو میخواهم به حق این روز که آن را برای مسلمانان عید قرار دادی و برای محمد و آل او ذخیره و فزونی ساختی ما را هم از کرامات خود در این روزِ بزرگ بهرمند کنی.
عید فطر، عید به ثمر رسیدن جهاد اکبر و مبارزه با نفس است و به منزله بهاری است که پس از زمستان میرسد و چه عیدی شیرینتر و چه پیروزیای شکوهمندتر از بازگشت به خویشتن و پیروزی بر طاغوت نفس اماره که فطرت را زیر پای سهمگین خود منکوب کرده است؟