بازار پلدختر ۴۷روز پس از سیل همچنان تعطیل؛ قلب تپنده شهر ویرانه است+ تصاویر

روتیتر: با گذشت ۴۷ روز پس از سیلاب ویرانگر شهر پلدختر بازار ضلع غربی این شهر همچنان تعطیل بوده و بهجز وعده چیزی عاید کاسبها نشده است.
به گزارش روتیتر: سیل ویرانگری که در فروردین امسال گریبان پلدختر را گرفت، علاوه بر کاشانه مردم کسبوکار شهر را نیز با خود برد و هماکنون بازار و بسیاری از مغازههای این شهرستان تعطیل است.
سیل به صنوف و اماکن تجاری پلدختر از ابتدای شهر و ساحلی تا خیابان هفتِتیر که اکثر مغازهها در این محل قرار دارند خسارت زد و حالا از اقلام کاسبها چیزی جز ویرانی باقی نگذاشته است.
پس از سیل پلدختر وزیر صنعت، معدن و تجارت از این شهر سیلزده بازدید کرد، اما تنها با خودرو از خیابان هفتتیر عبور کرد و بهجای بازدید از صنوف تخریب و تعطیلشده از سیل به قسمتهای مسکونی شهر برده شد تا بازاریان همچنان با خرابههای باقیمانده از سیلاب تنها بمانند.

شفیعی یکی از مغازهداران پلدختری به خبرنگار تسنیم گفت: بنده مغازه موتورسیکلت و لوازم یدکی داشتم که سیلاب بیش از ۸۰۰میلیون تومان به کسبوکار ما خسارت زد و چیزی از مغازه باقی نمانده است، هیچکس جوابگوی ما نیست و مسئولان هیچ کمکی برای راهاندازی مجدد مغازهها به ما نمیکنند.
وی با بیان اینکه “مسئولان هیچ طرحی برای کمک به واحدهای تجاری آسیبدیده از سیل ندارند و ما با گذشت دو ماه از سیلاب ویرانگر همچنان بیکار هستیم” افزود: هیچ مسئولی بعد از سیلاب از واحدها سرکشی نکرده است، آنها میگویند که بیمه بیکاری داده شده ولی هیچ مغازهدار پلدختری تاکنون بیمه بیکاری دریافت نکرده است.

سرمایهای که نابود شد
پروین یکی دیگر از مغازهداران پلدختری عنوان کرد: تمام سرمایه چندینساله خود را در جریان سیلاب از دست دادم، مغازه خواروبارفروشیام در سیل نابود شده، ولی با گذشت حدود ۵۰روز از سیلاب ویرانگر هنوز هیچکسی برای راهاندازی یا کمک به واحدهای صنفی آسیبدیده پای کار نیامده، اگر با همین وضع پیش برود بیشتر مردم باید از شهر پلدختر مهاجرت کنند چون منبع درآمدی وجود ندارد.
بیشتر بخوانید
- واحدهای کوچک صنفی در مناطق سیلزده احیا شود؛ پرداخت بیمه بیکاری
- سیل به ۳۹۵۰ واحد صنفی لرستان خسارت زد
- سیلاب ۳هزار میلیارد تومان به واحدهای صنفی و صنعتی کشور آسیب زد
وی اضافه کرد: با گذشت حدود ۵۰روز از سیل ویرانگر همچنان بیکار هستم و هیچ راهی هم نداریم تا مغازهها را دوباره راهاندازی کنیم چون نه خودمان توان مالی داریم و نه دولت و مسئولان قدمی برای بازار پلدختر برمیدارند.

جعفری یکی از لوازم یدکیهای ساحلی به خبرنگار تسنیم گفت: سیلاب بیش از ۷۰۰میلیون تومان به ما آسیب وارد کرده، از مغازهمان بهجز گلولای باقی نمانده و سیلاب همه چیز را با خود برده است.
وی عنوان کرد: بیشتر مغازهداران پلدختر اقساط عقبافتاده در بانکها و عمدهفروشیها دارند، اگر اینگونه نبود ما راهی شهرهای دیگر میشدیم و با کارگری روزگار را سپری میکردیم.
این مغازهدار پلدختری خاطرنشان کرد: مسئولان به داد مغازهداران پلدختری برسند چون با گذشت حدود ۵۰روز ما واقعاً ناامید شدیم.

وزیر صنعت از صنوف بازدید نکرد
یکی دیگر از مغازهداران پلدختری عنوان کرد: بیشتر صنوف و مغازههای آسیبدیده از سیلاب در خیابان هفتتیر، ساحلی شرقی و غربی پلدختر قرار دارند، وزیر صنعت به پلدختر آمد اما از مغازهها و صنوف آسیبدیده بازدید نکرد ما منتظر بودیم به بازار تعطیلشده سری بزند ولی با ماشین از خیابان هفتتیر و کنار ما عبور کرد و به منطقه مسکونی برده شد.

سیل سرمایه مردم را برد
جعفری یکی دیگر از بازاریان پلدختری گفت: صنف لوازمیدکیهای موتورسیکلت خسارتهای زیادی دیدند و برای راهاندازی دوباره احتیاج به وام بلاعوض و وام حداقل ۱۰۰میلیون تومانی با اقساط بلندمدت دارند تا بتوانند شروع به کار بکنند.
وی افزود: کل سرمایه ما طی ۱۵سالی که مغازه داشتیم ۳۰۰تا ۴۰۰میلیون بوده که سیل همه را با خود برد و ما را بیکار و خانهنشین کردهاست، متأسفانه مسئولان هم برای راهاندازی مجدد مغازهها هیچ کاری نمیکنند و بلاتکلیف رها شدیم.
عالیپور عمدهفروش لوازمیدکی موتورسیکلت به خبرنگار تسنیم گفت: من ۲۵سال است که در خیابان ساحلی جنوبی سه دهنه عمدهفروشی لوازم یدکی موتورسیکلت دارم، سیلاب تمام زحمات چندینساله ما را با خود برده و علاوه بر خودم چهار نفر دیگر هم که در مغازه مشغول کار بودند بیکار شدند.

وی با ابراز اینکه “۸۰۰میلیون تومان خسارت به من وارد شده” افزود: هرجایی که مراجعه میکنیم مسئولان جواب مشخصی به ما نمیدهند فرمانداری میگوید “وام کمبهره از ۱۰ تا ۴۵میلیون تومان در اختیار بازاریان قرار میگیرد ولی از کمک بلاعوض خبری نیست”.
این بازاری پلدختری عنوان کرد: کاشانه و ماشینم در سیل از بین رفته، بعد از ۲۵سال تلاش هیچچیزی برایمان باقی نمانده و برای راهاندازی مجدد مغازه حدود ۳۰۰میلیون تومان پول نیاز است که مسئولان باید بازاریان را برای دریافت وام کمبهره کمک کنند وگرنه همه ما بیکار خواهیم شد.
بعد از گذشت ۴۷روز از سیلاب ویرانگر پلدختر طبق گفته مغازهداران حتی یک مسئول از بازار این شهر سیلزده سرکشی نکرده و بازار همچنان تعطیل است تا دخل کاسبان با رکود، بیکاری و وضعیت نابسامان اقتصادی توأم باشد.