انتخابات بزرگترین دموکراسی جهان در ایستگاه پایانی

0
1397-10-03-89766647

روتیتر: آخرین مرحله انتخابات سراسری هند که از ۱۱ آوریل(۲۲ فروردین ) آغاز شده فردا(یکشنبه)با برگزاری هفتمین مرحله پس از ۳۹ به ایستگاه پایانی می رسد.

به گزارش روتیتر: شمارش آرا انتخابات سراسری در بزرگترین دموکراسی جهان در روز ۲۳ مه(دوم خرداد) انجام می شود.
مرحله ششم انتخابات هند یک شنبه هفته گذشته به پایان رسید. در مرحله ششم بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در مناطق شمال و شمال شرق هند از جمله دهلی نو واجد شرایط برای شرکت در انتخابات اعلام شده بودند.
این درحالی است که فردا (۱۹ ماه مه) آخرین مرحله( هفتم) انتخابات در هند برگزار خواهد شد.
حدود ۹۰۰ میلیون نفر در هند واجد شرکت در انتخابات هستند. این رقم نزدیک به مجموع جمعیت اروپا و برزیل است. شمار واجدان شرکت در انتخابات هند نسبت به رای گیری سال ۲۰۱۴، ده درصد افزایش یافته است.
حدود ۴۳۲ نفر از واجدان شرکت در انتخابات هند را زنان تشکیل می دهند. تنها ۱۵ میلیون نفر از رای دهندگان بین ۱۸ تا ۱۹ سال سن دارند.
در مرحله اول انتخابات هند ۱۲۷۹ نامزد در ۹۱ حوزه انتخابیه با یکدیگر رقابت می کنند. تنها هفت درصد از نامزدها زن هستند.
از مجموع ۸۲۵۱ نامزد انتخابات پیشین در هند تنها ۶۶۸ نفر زن هستند.
کمیسیون انتخابات هند که نهادی مستقل است بر انتخابات نظارت می کند. مقر این نهاد در دهلی نو، پایتخت هند است.
نامزدهای انتخابات پارلمانی هند برای به دست آوردن ۵۴۳ کرسی از ۵۴۵ کرسی لوک سابا (مجلس سفلی) رقابت می کنند.
دو کرسی باقی مانده متعلق به اقلیت بریتانیایی تبار است. این دو نماینده مجلس سفلی از سوی رئیس جمهوری هند انتخاب می شوند.

حوزه های رای گیری
کمیسیون انتخابات هند بیش از یک میلیون حوزه رای گیری برای انتخابات امسال تعیین کرده است. این رقم نسبت به تعداد حوزه‌های انتخابیه در سال ۲۰۱۴ حدود ده درصد افزایش یافته است.
هیچ کدام از رای دهندگان بیشتر از دو کیلومتر با حوزه رای گیری فاصله نخواهند داشت.
بیش از ۱۱ میلیون مقام رسمی دولت هند با پای پیاده، قطار، بالگرد، قایق و گاه سوار بر فیل برای برگزاری انتخابات خود را به حوزه های رای گیری می رسانند.
بسیاری از حوزه های رای گیری هند در مناطق دورافتاده واقع شده اند. بیش از ۸۰ هزار حوزه رای گیری تحت پوشش شبکه تلفن همراه قرار ندارند. نزدیک به ۲۰ هزار حوزه انتخابیه در مناطق جنگلی یا نیمه جنگلی واقع شده اند.
رای گیری در هند ۳۹ روز طول می کشد تا مقامات دولتی و نظامی بتوانند در بیش از یک حوزه انتخابیه حضور پیدا کنند.
هزینه برگزاری انتخابات سال ۲۰۱۴ نزدیک به ۳۹ میلیارد روپیه (معادل ۵۵۲ میلیون دلار) بود.

خرید رای
برخی احزاب سیاسی و هوادارانشان با پیشنهاد پرداخت وجه نقد، مواد مخدر و مشروب تلاش می کنند که آرای رای دهندگان را خریداری کنند.
کمیسیون انتخابات هند تاکنون بیش از پنج میلیارد روپیه وجه نقد، حدود ۲۱۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر به ارزش بیش از هفت میلیارد روپیه و نزدیک به ۹ میلیون لیتر مشروب به ارزش نزدیک به دو میلیارد روپیه را توقیف کرده است.

ایجاد تغییرات
با نزدیک شدن انتخابات هند به مراحل پایانی خود بسیاری از مردم معتقدند که باید در شرایط کشور تغییراتی ایجاد شود.
پورنیما سامهوترا یک زن خانه دار در دهلی نو گفت: تغییر باید ایجاد شود. ما پنج سال پیش به یک تجربه جدید رای دادیم اما این تجربه شکست خورده است. در هیچ زمینه ای اقدام مثبتی انجام نشده است بنابراین ما به پای صندوق های رای می آییم تا شرایط را تغییر دهیم.
نارایان شرما ساکن دهلی نو در خصوص حزب کنگره که بزرگ ترین رقیب حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی( بی جی پی) با رهبری نارندرا مودی نخست وزیر هند است گفت:کنگره به هیچ یک از وعده هایش عمل نمی کند. ما به فردی رای خواهیم داد که به فکر کشور است.
با توجه به آمار کمیته انتخابات هند، سطح مشارکت مردم در ششمین مرحله انتخابات هند ۶۳٫۴۸ درصد بوده است.

جنجال در ایالت مدیا پرادش
در ایالت مدیا پرادش، شرکت یک عضو حزب بی جی پی که متهم به اقدامات تروریستی شده است، جنجال آفرین شد.
پراگیا تاکور کاندید حزب بی جی پی در منطقه بوپال است. وی متهم به بمب گذاری در مسجدی در سال ۲۰۰۸ شده است. در این بمب گذاری ۶ نفر کشته شدند.

نقش شخصیت های محبوب
انتخابات هند همیشه شاهد حضور شخصیت های محبوب در این کشور بوده است. سیاستمداران هندی از هنرمندان، شخصیت های ورزشی و اجتماعی استفاده می کنند تا بتوانند رای بیشتری کسب کنند. در انتخابات دهلی نو که روز یکشنبه برگزار شد، سه شخصیت محبوب برای احزاب سیاسی محبوب خود تبلیغات انجام دادند.
منوج تیواری یک خواننده و بازیگر فیلم های بالیوودی است که به عنوان نامزد حزب بی جی پی در شرق دهلی معرفی شده است. از سوی دیگر هانس راج هانس یک خواننده دیگر هندی است که به نفع حزب بی جی پی در شمال دهلی نو در انتخابات شرکت کرده است.
از سوی دیگر مقامات هندی چندین شخصیت محبوب بنگلادشی که برای احزاب سیاسی این کشور تبلیغ کرده بودند را از هند اخراج کرده اند.

بازار گرم شرکت های خصوصی امنیتی
با آغاز انتخابات هند، بازار فعالیت شرکت های خصوصی امنیتی هند گرم شده است. از آنجا که هند دارای نیروی پلیس کافی نیست، شرکت های خصوصی وظیفه محافظت از کاندیدای انتخاباتی را بر عهده می گیرند.
راجانی پاندیت از جمله زنان هندی است که در زمان انتخابات احزاب سیاسی به او مراجعه می کنند تا راز های کشف نشده احزاب مخالف را کشف کنند.
وی می گوید هر گاه یک حزب سیاسی نسبت به اعضای سایر احزاب مشکوک می شود، آنها از من درخواست می کنند تا سابقه افراد مورد نظر را به دست آورم.
پاندیت افزود: قبل از انتخابات این درخواست ها بسیار افزایش می یابند، ما تنها به بهترین پیشنهادات توجه می کنیم.

اختلافات اجتماعی دالیت ها به پای صندوق های رای آورد
دالیت’ به معنای زمین خورده یا ستم دیده ،درجنوب آسیا نام سیاسی افرادی است که خارج از نظام طبقاتی آئین هندو که شامل روحانیون،جنگجویان و اشراف ،صنعتگران وبازرگانان وکشاورزان و دهقانان قرار دارند.
پس از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۴، نارندرا مودی نخست وزیر هند شخصا وظیفه ایجاد ارتباط بهتر میان حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی ( بی جی پی) و دالیت ها را بر عهده گرفت.
وی به مدت یک سال سیاست این حزب ملی گرای هندو را برای اثبات تعهد بی جی پی به روش ها و افکار بی ار امبدکار که در میان قشر دالیت بسیار محبوب است و به عنوان یک قهرمان از او یاد می کنند، تبلیغ کرد.
از جمله اقدامات مودی برای نشان دادن توجه وی به دالیت ها آغاز ساخت مرکز بین المللی دکتر امبدکار، در سال ۲۰۱۵، ایجاد یک کمیته به ریاست مودی برای جشن گرفتن صد و بیست و پنجمین سالگرد تولد امبدکار در ماه مه ۲۰۱۵، ایجاد بنیاد یادبود امبدکار در مجموعه ‘ایندو میلز’ در سال ۲۰۱۵، افتتاح مرکز یادبود امبدکار در لندن در همین سال و دیدار از محل تولد امبدکار در سال ۲۰۱۶ می باشند.
یکی دیگر از اقدامات مودی، تعیین رام نات کویند، یک دالیت متعلق به ایالت بسیار مهم اوتار پرادش، به عنوان رئیس جمهور هند در ماه جولای ۲۰۱۷ است.
با این حال اکثر مسائل بزرگ مربوط به دالیت ها همچنان وجود دارد.
اولین شکست در تلاش های نارندرا مودی بی اعتبار شدن حلقه دانشجویان در مطالعات امبدکار در موسسه فناوری و تکنولوژی هند (IIT) در شهر بنارس بود و که سیاست مداران بی جی پی با خوشحالی آن را تبلیغ کردند.
چند ماه بعد موهان باگوات رئیس حزب هندو ار اس اس از لغو سیاست سهمیه اقلیت ها و گروه های عقب مانده جامعه هند حمایت کرد.

مسدود شدن دسترسی به اینترنت در میان انتخابات
بیش از ۹۰۰ میلیون نفر واجد شرایط برای شرکت در یکی از بزرگ ترین انتخابات جهان هستند اما مقامات هندی در مناطقی از این کشور، به صورت مکرر دسترسی به اینترنت را چندین روز مسدود کرده اند.
از زمان آغاز انتخابات هند در ماه گذشته، چندین بار دسترسی به اینترنت در ایالت های راجستان، بنگال غربی و جامو و کشمیر مسدود شده است.
مقامات هندی اعلام کرده اند که این اقدامات به منظور حفظ نظم و قانون انجام می شوند.
بر اساس داده های مرکز آزادی قانون در هند، از آغاز سال جاری تاکنون بیش از ۳۰ مورد دسترسی به اینترنت در هند مسدود شده است.
این در حالی است که اختلال مکرر در خدمات اینترنتی می تواند به اقتصاد صدمه بزند. بر اساس گزارش اندیشکده هندی ‘ ای سی ار آی ای آر’ بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ مسدود شدن اینترنت یک خسارت ۳ میلیارد دلاری به اقتصاد هند وارد کرده است.

جامعه حاشیه نشین هند خارج از انتخابات
با وجود اینکه کمیته انتخابات هند در سال جاری شعار ‘ همه باید رای دهند’ را پیش گرفته است اما بسیاری از حاشیه نشین های شهر های بزرگ هند اعلام کرده اند که آنها کارت انتخاباتی خود را دریافت نکرده و در نتیجه نتوانسته اند رای خود را به داخل صندوق ها بیندازند.
اما در رسانه ها تصاویری پخش شده است که نشان می دهند مقامات به روستاهای دور افتاده سفر می کنند تا روند انتخابات را به آنها توضیح دهند. بسیاری از این افراد بی سواد هستند.
یک گزارش توسط سازمان نظارتی ‘ رای دهندگان فراموش شده’ نشان داد که بیش از ۱۲۰ میلیون نفر از اقلیت ها و حاشیه نشین های شهر های هند که اکثرا دالیت یا مسلمان هستند، نتوانسته اند در انتخابات شرکت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *