ورود سامانه بارشی به کشور/آمادهباش دستگاهها/پیشبینی وقوع سیلاب

روتیتر : وی با بیان اینکه بیشینه دما ١٧ و کمینه ١٠ درجه سانتی گراد در استان تهران خواهد بود و بارشها به صورت منطقهای است گفت: از روز یکشنبه ١٠ فروردین ماه نیز از بعد از ظهر با ورود سامانه بارشی و جایگزینی آن با بارشهای منطقهای که از سمت غرب و شمال غربی وارد کشور میشود و شرایط جوی متغیری را در استان و شهر تهران شاهد خواهیم بود.
درجاتی بیان داشت: در حال حاضر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان تهران و شوراهای متناظر شهرستانی در آماده باشکامل هستند و با هوشیاری شرایط جوی را رصد میکنند.
سرپرست مدیریت بحران استانداری تهران اظهار داشت: شهروندان قبل از اقدام به مسافرت حتماً ضمن کسب اطلاع از شرایط جوی استان یا شهرستان مقصد سفر از مراجع ذیصلاح و رسمی به هشدارهای سازمان مدیریت کشور توجه کنند.
استان چهارمحال و بختیاری؛ ورود سامانه بارشی از عصر شنبه
شاهرخ پارسا مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برف و باران چهارمحال و بختیاری را فرا میگیرد، اظهار داشت: با ورود سامانه بارشی از بعد از ظهر شنبه به استان، افزایش ابر، گاهی وزش باد شدید، بارش رگباری و سیل آسا و رعد و برق و در برخی مناطق بارش تگرگ و در نقاط مرتفع بارش برف و کاهش دید افقی پیش بینی میشود.
مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: برای روز یکشنبه تا اوایل صبح سه شنبه برای تمامی مناطق استان بارشهای شدید پیش بینی میشود.
وی اظهار داشت: طی این مدت با توجه به بارش برف، لغزندگی جادهها، کاهش دید افقی، اختلال در تردد جادههای کوهستانی و گردنههای برف گیر انتظار میرود.
مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: شدت بارشها برای نیمه غربی و بخشهای جنوبی استان (کوهرنگ، اردل، لردگان، فارسان و کیار) پیش بینی میشود.
استان خراسان جنوبی؛ ورود سامانه بارشی از اواخر روز یکشنبه
علیرضا خندان رو مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی در گفت و گوبا خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت جوی هوای استان در ۲۴ ساعت آینده بیان کرد: طی امروز و فردا یکشنبه، افزایش دما، افزایش ابر و گاهی وزش تند باد را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه طی شب گذشته کاهش موقت دمای هوای را داشتیم، اظهار کرد: دمای هوا در سربیشه صفر درجه سانتی گراد بود و وقوع یخبندان را داشتیم.
خندان رو بیان کرد: از اواخر روز یکشنبه با ورود سامانه بارشی به استان شاهد رگبار و رعد و برق خواهیم بود. وی از وزش باد شدید همراه با گرد و خاک خبر داد و گفت: همچنین طی این مدت کاهش دید افقی را خواهیم داشت.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی اظهار کرد: در روزهای دوشنبه و سه شنبه آسمان استان ابری خواهد بود.
استان خراسان رضوی؛ محدودیت تردد در برخی مناطق
وقوع سیل و بارشهای رگباری طی چند روز گذشته موجب بالا آمدن سطح آب رودخانهها در ییلاقات مشهد و تخریب بخشی از مسیر تردد گردشگران در این مناطق شده و در راستای افزایش ایمنی لازم برای مردم محدودیت ترافیکی در این مناطق اجرا شده است.
طبق آخرین اعلام مرکز مدیریت راههای کشور مسیرهای شاندیز به سمت زشک، طرقبه به سمت جاغرق، طرقبه به سمت نقندر و کنگ و جاده قدیم مشهد- چناران تا اطلاع بعدی مسدود خواهد بود.
روز گذشته همچنین بخشی از منازل مسکونی در حاشیه رودخانه کشف مشهد به دلیل احتمال ریزش ساختمانها ناشی از وقوع تخلیه شد.
استان خوزستان؛ تخلیه برخی روستاها و مناطق عشایرنشین / غرق شدن یه جوان
هواشناسی خوزستان اعلام کرد که این استان روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری شاهد بیشترین حجم بارشها خواهد بود.
وزیر نیرو که در خوزستان حضور دارد، سد کرخه را در وضعیت پایدار اعلام کرد و گفت: از طریق کنترل دبی خروجی سدها به دنبال کمترین میزان آسیب به پایین دست هستیم.
رئیس اداره هواشناسی دزفول نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: سامانه بارشی اواخر روز شنبه وارد منطقه شده و اواخر روز دوشنبه نیز خارج میشود. علی کرمی افزود: برای روز شنبه احتمال بارندگی کم و پراکنده و روز یکشنبه تا اواخر دوشنبه بارندگی زیاد با آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیلها پیش بینی میشود.
رئیس اداره هواشناسی دزفول هشدار داد: شهروندان و مسافران نوروزی تا روز سهشنبه از حضور در مناطق کوهستانی مانند سردشت و شهیون و همچنین از استقرار و تردد در مناطق نزدیک به حریم رودخانهها جدا خودداری کنند.
امروز به دلیل افزایش دبی رودخانه دز تا سطح یک هزار و ۷۰۰ مترمکعب برثانیه، بوستانهای ساحلی دزفول به زیر آب رفتند. بنا بر اعلام شرکت بهره برداری از منابع آب شمال خوزستان، دبی رودخانه دز به دلیل رها سازی آب پشت سد دز، در حال افزایش است.
با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی مبنی بر بروز سیلاب در مناطق حاشیه رودخانههای دز و کرخه، طی روزهای گذشته شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان با برگزاری جلسات مختلف، برنامهریزی ها و تمهیدات متعددی در راستای رفع موانع و مشکلات برای مقابله با سیلاب احتمالی اتخاذ کردمحمد حیدری سرپرست فرمانداری دزفول در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی مبنی بر بروز سیلاب در مناطق حاشیه رودخانههای دز و کرخه، طی روزهای گذشته شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان با برگزاری جلسات مختلف، برنامه ریزیها و تمهیدات متعددی در راستای رفع موانع و مشکلات برای مقابله با سیلاب احتمالی اتخاذ کرد.
وی افزود: خوشبختانه طی چند روز گذشته سیل بندهای دزفول با همکاری نیروهای سپاه، ارتش و دستگاههای اجرایی و خدماتی ترمیم شده و به مرحله پایداری رسیدهاند به گونهای که در برابر دبی حال حاضر رودخانه که ۱۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه است مقاومت میکنند، ضمن اینکه پیش بینی میشود این سیل بندها در برابر دبی تا ۲ هزار مترمکعب نیز مقاومت خود را حفظ کنند.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول با اشاره به احتمال بروز خسارات در روستاهای پایین دست رودخانه دز، گفت: بازدیدهایی از روستاهای در معرض سیلاب شهرستان دزفول به ویژه در بخش مرکزی به عمل آمد که تمهیدات لازم اتخاذ و دستورات نیز صادر شد، از سویی شهرداریها، شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای دزفول و تمامی دهیاریهای مناطق در معرض سیلاب شهرستان در حالت آمادهباش صد درصد هستند.
بخشدار مرکزی دزفول هم گفت: روستاییان و عشایر دزفول برای تخلیه منازل و انتقال دامهای خود به مکانهای امن برای دوری از خطر سیلاب مقاومت نکنند.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان یادآوری کرده است که از روز شنبه روند خروج آب در حوضه کارون بزرگ و مارون افزایشی میشود. مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان هم گفت: با توجه به ورود سیلاب فراوان به سدهای دز و کرخه، این دو سد به تراز نهایی خود رسیدهاند.
فرمانداری اهواز نیز شب گذشته با صدور اطلاعیهای، شایعه منتشر شده در خصوص تخلیه برخی مناطق این شهر به علت بالا آمدن آب را تکذیب کرد. معاون فنی و نظارت اداره کل راهداری و حملونقل جادهای خوزستان گفته است: در حال حاضر همه محورهای مواصلاتی در استان خوزستان باز است.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان هم گفت: موضوع مهم یعنی بازگشایی مسیل های جدید و ایمن سازی روستاها با تمهیدات ستاد مدیریت بحران استان خوزستان در حال انجام است.
مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان نیز از ابلاغ جلوگیری از حرکت کاروانهای راهیان نور به دلیل شرایط جوی روزهای آینده توسط ستاد مرکزی راهیان نور خبر داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان در آخرین اظهار نظر خود تأکید کرد: تاکنون دستور تخلیه هیچ شهری در استان خوزستان صادر نشده است.
رئیس جمعیت هلال احمر شوش هم گفت: به منظور آمادگی در برابر سیل احتمالی در بخش شاوور، عوامل جمعیت هلال احمر شوش دو اردوگاه اسکان اضطراری در آهودشت و روستای خسرج(مگرن ۳) برپا کردند.
همچنین مطابق آخرین اخبار عصر امروز یک جوان ۲۰ ساله که در حال شنا کردن در رودخانه کارون در قسمت شهر کوت عبدالله بود به علت خروشان و سیلابی بودن این رودخانه غرق شد.
رئیس پلیس راه اندیمشک به خرمآباد هم اعلام کرد: محور مواصلاتی اندیمشک به پلدختر به دلیل ریزش کوه مسدود است.
استان زنجان؛ آغاز تخلیه منازل حاشیه رودخانه
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان نسبت به طغیان رودخانهها و بروز سیل و آبگرفتگی معابر شهری و روستایی در استان هشدار داد.
رسول همتی سرپرست اداره کل هواشناسی استان زنجان هم در گفتگو با خبرنگار مهر به وضعیت جوی استان زنجان طی چند روز آینده اشاره کرد و افزود: سامانه بارشی از بعد از ظهر شنبه وارد استان زنجان شده و فعالیت آن تا اواخر روز دوشنبه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه رعدوبرق و وزش باد شدید در استان زنجان حاکم خواهد بود، اظهار کرد: به شهروندان توصیه میشود از تردد در ارتفاعات، زیر درختان فرسوده و تأسیسات خودداری کنند.
سرپرست اداره کل هواشناسی استان زنجان گفت: احتمال سیلابی شدن رودخانهها و مسیل ها در استان زنجان وجود دارد که از شهروندان درخواست میشود در حاشیه رودخانهها و مسیل هاتردد نکنند.
همتی به افت دما در استان زنجان طی چند روز آینده اشاره کرد و گفت: طی چند روز آینده هوای استان سرد میشود.
سونا صرفی کارشناس ادارهکل هواشناسی استان زنجان با بیان اینکه طبق نقشههای هواشناسی، پیشبینیها حاکی از آن است که از فردا شاهد بارش باران تا اواخر روز دوشنبه در استان خواهیم بود که این بارشها قابل توجه است، افزود: علاوه بر بارش باران، وزش باد را نیز در استان خواهیم داشت که باعث میشود تا بارشها در استان به صورت رگباری باشد.
صرفی با یادآوری اینکه سرعت وزش باد در استان نیز بین ۴۰ تا ۷۰ کیلومتر بر ساعت پیشبینی شده است، تصریح کرد: همه این عوامل جوی دست به دست هم خواهد داد تا در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری شاهد سیل گرفتگی معابر باشیم، به همین خاطر توصیه میکنیم هموطنان از اطراق در کنار رودخانهها ومسیلها جدا خودداری کنند.
کارشناس ادارهکل هواشناسی استان زنجان، بیشترین احتمال آبگرفتگی و وقوع سیل را مربوط به شهرستانهای ماهنشان وایجرود دانست و خاطرنشان کرد: ریسک وقوع سیل در این دو شهرستان با توجه به وضعیت توپوگرافی منطقه، نسبت به سایر شهرستانهای استان، بالا است.
شهردار زنجان هم گفت: اخطارهای لازم به ساکنان خاندره وسایان که در معرض سیل احتمالی هستند، داده شده است.
استاندار زنجان هم از آغاز تخلیه منازل حاشیه رودخانه برای مقابله با سیل احتمالی خبر داد و گفت: منازل روستایی و شهری حاشیه رودخانهها و مسیلها در ۲۴ ساعت آینده باید کاملاً تخلیه شود.
استان سمنان؛ برف در ارتفاعات
نقشههای هواشناسی همزمان با دومین شنبه سال ۹۸ نشان میدهد که آسمان غالب نقاط استان سمنان نیمه ابری همراه با افزایش ابر، وزش باد و بارش برف و باران به خصوص در ارتفاعات است همچنین این وضعیت در روز یکشنبه و دوشنبه نیز ادامه دارد اما دما کاهش نخواهد یافت.
هم اکنون دمای هوای مرکز استان سمنان ۱۰ درجه بالای صفر است و آسمان نیمه ابری گزارش میشود، بیشینه و کمینه دمای هوای سمنان برای روز شنبه ۱۷ و شش درجه بالای صفر گزارش شده اما از فردا با وجود عدم تغییر در وضعیت جوی، دمای هوا افزایش خواهد یافت به طوری که بیشینه و کمینه دمای هوا برای یکشنبه و دوشنبه به ترتیب ۱۹ و هشت و ۲۰ و ۱۰ درجه بالای صفر خواهد بود.
در نهایت باید گفت آسمان غالب نقاط استان سمنان همزمان با روز شنبه دهم فروردین ماه ۹۸ نیمه ابری همراه با وزش باد، احتمال بارش به خصوص در ارتفاعات و همچنین تداوم شرایط تا پس فردا گزارش میشود.
استان کردستان؛ بارندگی در راه است
موج جدید بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، امروز وارد استان کردستان میشود و بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان کردستان این موج بارشهای خوبی را در استان خواهد داشت.
مدیرکل هواشناسی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: از بعد از ظهر امروز شنبه تا سه شنبه هفته آینده این موج بارشی در استان کردستان باعث بارشهای خوبی خواهد شد.

رحیم صدیقی ادامه داد: این سامانه بارشی به صورت گسترده و فراگیر سراسر استان کردستان را تحت تأثیر قرار میدهد و منجر به بارشهای سنگین باران و در ارتفاعات احتمال بارش برف خواهد بود.
وی گفت: بر همین اساس از اواخر روز دوشنبه و طی روز سه شنبه برای نواحی شمالی استان کردستان به ویژه ارتفاعات بارش برف پیش بینی میشود و این روند باعث بروز مشکلاتی برای تردد در گردنههای استان کردستان میشود.
مدیرکل هواشناسی استان کردستان افزود: اوج فعالیت این سیستم بارشی در روزهای یکشنبه و دوشنبه خواهد بود که اغلب با رگبار شدید باران، رعد و برق و امکان بارش تگرگ همراه خود بود.
حشمت الله صیدی شهردار سنندج هم اظهار داشت: در پی هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر بارشهای شدید باران در هفته جاری تمامی سازمانها و مناطق تابعه این شهرداری بصورت شبانه روزی مجموعه اقدامات لازم در راستای پیشگیری از سیل و آب گرفتگی معابر را انجام دادند.
وی بیان کرد: خوشبختانه عملیات پاکسازی و لایه روبی دهانه پل و مسیل های سیلاب با تلاش شبانه روزی در سطح شهر انجام شده است.
وی گفت: در راستای جلوگیری از ورود آب به داخل منازل و برخی معابر بیش از ۱۰۰۰ کیسه شن توسط نیروهای خدمات شهری تهیه شده و در نقاط پرخطر هم تعبیه شده است. صیدی افزود: شهرداری مناطق و نواحی اخطارهای کتبی را به مالکان منازل مناطقی که در مسیر سیلاب و بستر رودخانه قرار دارند را تحویل داده است.
صیدی از استقرار ۲۵ دستگاه ماشین آلات عمرانی در دوازده نقطه از سطح شهر خبر داد و گفت: این ماشین آلات از امروز تا روز ۱۳ فروردین در ستادهای تعیین شده مستقر میشوند.
استان قزوین، آماده باش دستگاهها
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین از ورود سامانه بارشی جدید از فردا به استان قزوین خبر داد.
قدرت اله مهدیخانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بنابر اعلام سازمان هواشناسی یک سامانه بارشی فعال از بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۱ فروردین تا اواخر وقت سه شنبه ۱۳ فروردین وارد استان خواهد شد.
وی از احتمال وقوع آب گرفتگی، سیلاب و طغیان رودخانهها در قزوین خبر داد و افزود: با ورود این سامانه جدید، شاهد بارشهای شدیدی در سطح استان خواهیم بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین تصریح کرد: تمامی دستگاههای اجرایی و شهرداریها برای مقابله با رخدادهای احتمالی باید در آماده باش کامل باشند.
مهدی خانی با اشاره به بارشهای شدید در روز سیزدهم فروردین اظهار داشت: به شدت نگران تغییرات جوی در روز سیزده فروردین و روز طبیعت هستیم و از هموطنان انتظار داریم به هشدارها توجه کرده و حوادث رخ داده در کشور را مرور کنند و متوجه باشند هر گونه بی احتیاطی میتواند فاجعه بار باشد.
استان قم؛ سه روز آینده بارانی
محمدجواد ترابیان کارشناس هواشناسی استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: هوای امروز قم قسمتی ابری در برخی ساعات همراه با افزایش ابر و در پارهای نقاط رگبار و رعد و برق و وزش باد است.
وی گفت: هوای قم در روز یکشنبه نیز نیمه ابری تا ابری، در برخی ساعات همراه با بارش باران و گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد نسبتاً شدید خواهد بود.
کارشناس هواشناسی استان قم عنوان کرد: هوای این استان در روز دوشنبه نیمه ابری تا ابری، در برخی ساعات همراه با بارش باران و گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد نسبتاً شدید خواهد بود.
استان کرمانشاه؛ آمادگی برای اسکان اضطراری
برخی ادارات کرمانشاه به دلیل خطر احتمالی سیل فردا یکشنبه تعطیل است و همچنین تمام نقاط خطرآفرین در مسیر آبشوران توسط شهرداری بسته میشود.
شهردار کرمانشاه از آمادهباش کامل شهرداری برای مقابله با سیل و استفاده از همه ظرفیتها و امکانات برای به حداقل رساندن خسارتها خبر داد.
دبیر ستاد اسکان آموزش و پرورش استان کرمانشاه هم از آمادگی ۴۰۰۰ مدرسه در سطح استان برای اسکان اضطراری مردم خبر داد.
علی اکبر محمدی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳ هزار نفر از مسافران نوروزی درمدارس اسکان داده شدهاند و این آمادگی را داریم که ۲۵ هزار نفر از همشهریان را در صورت بروز حادثه اسکان دهیم.
پیش بینی بارشهای شدید در کرمانشاه در حالی است که یک دکتری باستانشناسی در مورد خطر تخریب طاقبستان و تکیه معاون الملک بر اثر سیل هشدار داده و بر رسیدگی فوری به این آثار تاریخی تاکید کرده است.
محبت جمالی نیا فرماندار سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار مهراظهار داشت: بر اساس هشدارهای هواشناسی جهت جلوگیری از آسیبهای ناشی از سیل احتمالی تمام تمهیدات لازم را در شهرستان سرپل ذهاب به کار گرفتهایم.
وی افزود: تاکنون دو جلسه ستاد بحران در این خصوص تشکیل دادیم و تمام دستگاههای اجرایی را ملزم به انجام اقدامات لازم کردیم و تمام مرخصیها را لغو و خروج مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی را از شهرستان سرپلذهاب ممنوع اعلام شده است.
وی تصریح کرد: به ساکنین حوزه رودخانهها به خصوص رودخانه الوند تذکرات لازم را با نصب بنر و تراکت دادیم و اعلام شده است هر کدام از واحدهای سکونتی از جمله کانکسهایی که در حاشیه و بستر رودخانه هستند مکان را تخلیه و کانکسها را جابجا کند چرا که کانکسها اگر در مسیر رودخانهها باشند سبب انسداد پلها شده و خطر آفرین خواهند شد.
فرماندار سرپلذهاب یادآور شد: بیش از ۵ نقطه از مکانهایی که کانکسها در آنها در بستر رودخانهها مستقر بودند و حدود ۱۵۰ خانوار را تشکیل میدادند از بستر رودخانهها طی هفته گذشته تا کنون با رضایت خود اهالی جابجا کردیم.
فرماندار سرپلذهاب با اشاره به هشدارهای وقوع سیلاب در این شهرستان گفت: در راستای ایمنسازی مناطق پرخطر برق تمام حاشیهنشینهای رودخانه الوند قطع شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه نیز بر لزوم حفاظت از پالایشگاه کرمانشاه در مقابل سیل تاکید کرد. مدیرکل روابط عمومی شهرداری کرمانشاه گفت: در صورت ایجاد اختلال در ترددها زیرگذرهای شهر کرمانشاه بسته میشوند.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه گفت: با توجه به بارشهای شدید پیش بینی شده برخی از محورهای استان احتمال آبگرفتگی و مسدود شدن به خاطر ریزش کوه و افزایش سوانج جادهای در آنها وجود دارد.
استان همدان؛ پیش بینی بارش شدید
مدیریت بحران استانداری همدان با صدور اطلاعیهای نسبت به بارش شدید باران هشدار داد.
بر اساس این اطلاعیه سیستم بارشی از اواخر روز شنبه تا سه شنبه میهمان استان همدان است و این بارش بیدریغ تبعاتی احتمالی همچون برف و کولاک در گردنههای برف گیر طغیان رودخانهها، بالا آمدن مسیلها، آب گرفتگی معابر و حتی سیل را در پی خواهد داشت.
این اطلاعیه از مردم درخواست کرده ضمن پرهیز از ترددهای غیر ضروری و توجه به هشدارهای ایمنی، با خادمین خویش و مسئولین استان نهایت همکاری لازم را داشته باشند.
مدیریت بحران استانداری همدان در این اطلاعیه ابراز امیدواری کرده با همدلی میان مردم و مسئولین استان همدان به الگوی موفق مدیریت بحران در کشور تبدیل شود.
استان لرستان؛ ۳ شهرستان در معرض سیلاب
موج دوم بارشهای سیل آسا در لرستان از اواخر امروز و بامداد روز یکشنبه آغاز میشود که به گفته مسئولان سه منطقه خرم آباد، دورود و پلدختر بیشترین تأثیر را از این سامانه بارشی میگیرند و خطر سیلاب این مناطق را تهدید میکند.

اداره کل هواشناسی لرستان با صدور اطلاعیهای اعلام کرده است که بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیش یابی و پیرو اطلاعیه شماره ۳ مورخ ۰۸/۰۱/۹۸ با توجه به گستردگی و شدت بارشها از اواسط روز یکشنبه تا اواخر وقت روز دوشنبه (۱۲/۰۱/۹۸)، علاوه برآبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن مسیل ها، رواناب سطحی، طغیان رودخانهها و وقوع سیل را در اغلب مناطق استان شاهد خواهیم بود.
همراه با این شرایط وزش باد قابل ملاحظه تا شدید لحظهای، بروز صاعقه، در مناطق مستعد ریزش تگرگ و در مناطق سردسیر و کوهستانی (شمال و شرق) و ارتفاعات مناطق معتدل بارش برف پیش بینی میشود که سبب اختلال در تردد جادهای و لغزندگی سطح جادهها خواهد شد. حداقل بارش بیش از ۵۰ میلیمتر تخمین زده میشود و مقدار بارش در اغلب مناطق بیش از ۸۰ میلیمتر خواهد بود.
بنابراین جهت جلوگیری از خطرات احتمالی، رعایت نکات ذیل توصیه میشود:
۱- پرهیز از ترددهای غیر ضرور و احتیاط در رانندگی
۲- پرهیز از توقف در حاشیه رودخانهها و مسیل ها
۳- تمهیدات لازم جهت اطلاع رسانی و اسکان مسافران نوروزی
۴- پرهیز از قرار گرفتن در فضای باز و مکانهای مستعد برخورد صاعقه
بر این اساس در ستاد مدیریت بحران استانداری لرستان تصمیم بر این گرفته شد که خانهها و مناطق در معرض سیلاب تخلیه شده و ساکنان آنها به مناطق امن انتقال داده شوند. همچنین کار افزایش مقطع عبور آب در رودخانههای لرستان و جلوگیری از نفوذ آب به خارج از مسیر رودخانه از سوی نیروهای اجرایی و امدادی در دستور کار قرار دارد.
استاندار لرستان: با فعالیت سامانه بارشی جدید، مناطق حاشیه و پایین دست سد «مروک» در معرض خطر جدی طغیان رودخانه و سیلاب قرار میگیرنددر شهرستان دورود که بیشترین احتمال وقوع سیلاب داده میشود نیز از روز گذشته ماشینهای آتش نشانی با حضور در مناطق در معرض خطر اقدام به آگاه سازی مردم برای تخلیه منازل خود کردهاند. همچنین بر اساس اعلام مسئولان ذی ربط مناطق حاشیه و پایین دست سد «مروک» در معرض خطر جدی سیلاب قرار دارند.
روستاهای سنگر، قلعه کارضا، یوسفآباد، امیرآباد، فرمانآباد، خسروآباد، گوشه پل و شکرآباد در معرض خطر سیلاب ناشی از سرریز کردن سد مروک و مناطق سریساتی، بحرین، منوچهری، صفا، عزتآباد، قلعه ضرغام، بلوار آیتالله بروجردی، کوی همت، کوی کارمندان سیمان، کوی شهرداری، فرهنگیان و الغدیر نیز در معرض خطرات ناشی از بارشهای شدید و سیلابی شدن مسیل هادر شهرستان دورود هستند.
استاندار لرستان گفت: با فعالیت سامانه بارشی جدید، مناطق حاشیه و پایین دست سد «مروک» در معرض خطر جدی طغیان رودخانه و سیلاب قرار میگیرند.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان دورود هم با اشاره به اینکه سد «مروک» ۱.۵ متر تا سرریز کردن فاصله دارد، گفت: ۷ روستا به طور ۱۰۰ درصدی در معرض خطر هستند. رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای پلدختر هم گفت: محور پلدختر- اندیمشک بر اثر ریزش کوه در یک لاین مسدود شد.
صمد چراغی پور شهردار پلدختر در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بر اساس پیش بینیهایی که از قبل شده بود بر اثر طغیان رودخانه کشکان دقایقی پیش پارت سی متری از دیواره ساحلی شهر پلدختر مقابل مرکز فوریتهای پزشکی ۱۱۵ فرو ریخت و احتمال ریزش بخش کناری آن وجود ندارد.
نماینده ویژه استاندار لرستان در شهرستان دورود در آخرین اظهار نظر خود با تاکید بر لزوم تخلیه ۸ روستای در معرض سیلاب گفت: متأسفانه مردم هنوز قضیه را جدی نگرفته و در تخلیه منازل تعلل میکنند. جزئیات مکانهای اسکان اضطراری را اینجا ببینید.
بخشدار مرکزی بروجرد هم در اظهار نظری شامگاه شنبه گفت: مسیر جاده روستای رحیمآباد به سمت روستاهای ورکوه بروجرد تا پایان بارشهای سیلآسا مسدود شد.
استان مرکزی؛ آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیلها
در اطلاعیه اداره کل هواشناسی استان مرکزی عنوان شده است؛ بررسیها حاکی از ورود موج جدید بارشی به استان میباشد که در ادامه طی امروز (نهم فروردین ماه) سبب افزایش ابر خواهد شد.
همچنین در این اطلاعیه آمده است؛ براساس نقشههای فعلی، فعالیت بارشی این سیستم از ساعات عصر یا اواخر وقت روز شنبه (دهم فروردین) آغاز خواهد شد که برای روز شنبه بارشها اغلب به صورت پراکنده خواهد بود.
در بخش دیگر این اطلاعیه بیان شده است؛ برای روزهای یکشنبه و دوشنبه (۱۱ و ۱۲ فروردین) بارش باران یا رگبار باران و احتمال رعد و برق پیش بینی میگردد که سبب آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن برخی مسیل ها خواهد شد، همچنین احتمال وزش باد شدید موقتی دور از انتظار نیست. بر این اساس توصیه میشود تمهیدات برای آمادگی و انجام اقدامات لازم در نظر گرفته شود