بی رونقی تولید گز در بلداجی/ رشد قیمت مواد اولیه و کاهش تقاضا

روتیتر: تولید گز در شهر بلداجی، به عنوان یکی از مراکز تولید گز کشور نسبت به سال گذشته به علت قیمت بالای گز و کاهش تقاضای خرید کاهش شدیدی یافته است.
به گزارش روتیتر: گز نام یکی از شیرینیهای معروف و سنتی ایران است که در استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تولید میشود. گز سازی در گذشته تنها در استان اصفهان انجام میگرفت که با همت چهارمحالیها این صنعت نیز در شهر بلداجی چهارمحال و بختیاری رشد یافت و هم اکنون توسعه کارگاههای گز سازی در استان چهارمحال و بختیاری موجب شده که این استان نیز به یکی از مهمترین تولید کنندگان این شیرینی سنتی ایران تبدیل شود.
فراگیری هنر گز سازی توسط چهارمحالیها در کارگاههای گز سازی اصفهان و بهره گیری از مواد اولیه طبیعی در استان موجب شد تا این صنعت در استان چهارمحال و بختیاری توسعه یابد و شهر بلداجی به عنوان قطب تولید گز کشور مطرح شود.
فعال شدن ۱۰۰ کارگاه گز سازی کوچک و بزرگ در شهر بلداجی چهارمحال و بختیاری سبب شد تا این منطقه به پایتخت تولیدگز کشور تبدیل شود.
گز مهمترین نوع شیرینی در پذیرایی مردم استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری در ایام نوروز به شمار میرود و به همین خاطر گز سازان در ماههای پیش از نوروز تولید را چندین برابر میکنند تا بتوانند نیاز مردم در این زمینه را تأمین کنند.
ماه اسفند و ماه بهمن مهمترین ماههای تولید و رونق گز سازی در استان چهارمحال و بختیاری است به طوری که تولید در این ماه نسبت به دیگر ماههای سال شش برابر میشود.
تولید گز در سال جاری و در آستانه شب عید برخلاف سالهای دیگر است و رونقی در تولید گز در این منطقه مشاهده نمیشود. تولید گز اشتغال سالهای گذشته را ندارد، تقاضا و سفارش تولید نیز به خاطر قیمت بالای یک بسته گز کاهش یافته است.
افزایش قیمت مواد اولیه از جمله پسته و کاهش تقاضای خرید سبب شده است تولید در این منطقه رونق سالهای گذشته را نداشته باشد یکی از تولید کنندگان گز در چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هرساله تولید گز در آستانه سال نو در این منطقه شش برابر میشد و اشتغال قابل توجهی در منطقه بلداجی ایجاد میشود.
طهماسبی بیان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه از جمله پسته و کاهش تقاضای خرید سبب شده است تولید در این منطقه رونق سالهای گذشته را نداشته باشد.
وی بیان کرد: قیمت یک بسته گز با افزایش مواد اولیه افزایش شدیدی داشته است و قیمت بالای آن در توان خرید بسیاری از مردم جامعه نیست.
وی تاکید کرد: یک بسته گز پسته ای که در گذشته قیمت ۲۰ هزار تومان را داشت هم اکنون به قیمت ۶۰ هزار تومان رسیده است و این قیمت بالا در توان خرید بسیاری از مردم نیست.
این تولید کننده گز بیان کرد: بسیاری از تولید کنندگان گز در این منطقه دست از تولید کشیدهاند و هزینههای بالای تولید صرفه اقتصادی برای گز ساز ندارد.

بسیاری از واحدهای تولید گز در شهر بلداجی چهارمحال و بختیاری غیر فعال شدهاند
رئیس اتحادیه گز سازان شهر بلداجی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تولید گز در شهر بلداجی نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است، اظهار داشت: بسیاری از واحدهای تولید گز در این منطقه غیر فعال شدهاند.
مهران ترکان بیان داشت: افزایش قیمت بی سابقه پسته و مواد اولیه موجب شده است که بسیاری از تولید کنندگان این بخش در شهر بلداجی غیر فعال شوند و تولید در این منطقه نسبت به سالهای گذشته کاهش شدیدی داشته باشد.
رئیس اتحادیه گز سازان شهر بلداجی بیان کرد: بیش از ۱۰۰ کارگاه گز سازی کوچک و بزرگ در این منطقه فعال بودند که هم اکنون بخش قابل توجهی از این واحدهای تولیدی غیر فعال شدهاند.

افزایش قیمت مواد اولیه و نبود تقاضای سفارش موجب بی رونقی تولید گز در شهر بلداجی چهارمحال و بختیاری شده است وی ادامه داد: قیمت یک بسته گز با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه رشد سه برابر داشته است و این امر بازار فرش این محصول را با چالیش جدی مواجه کرده است.
رئیس اتحادیه گز سازان شهر بلداجی تاکید کرد: افزایش قیمت مواد اولیه و نبود تقاضای سفارش موجب بی رونقی تولید گز در شهر بلداجی چهارمحال و بختیاری شده است.
وی در ادامه بیان کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی منطقه به علت افزایش قیمت مواد اولیه و نداشتن سرمایه در گردش نتوانستند مواد اولیه تهیه کنند و غیر فعال شدند.
رئیس اتحادیه گز سازان شهر بلداجی با اشاره به اینکه افزایش قیمت پسته و بادام نقش مهمی در افزایش قیمت گز داشته است، ادامه داد: گز سازان به دنبال پیداکردن جایگزینی برای پسته و بادام هستند تا بتوانند قیمت تولید گز را کاهش بدهند و فروش را بیشتر کنند.
بهره گیری از ایدههای خلاقانه برای تولید گز با قیمت پایین برای تداوم فعالیت گز در شهر بلداجی چهارمحال و بختیاری توسط گزسازان ضروری است. در این میان مسئولان و مدیران مربوطه نیز برای حمایت از تولید و حفظ اشتغال باید گامهای اساسی در حل مشکلات واحدهای تولیدی از جمله تأمین سرمایه در گردش بردارند.