روح «مدیریت جهادی» در کالبد مدیریت شهری کرج دمیده شد

0

روتیتر:عملکرد مدیریت شهری در توسعه و انتفاع شهر به ویژه در دوره اخیر و به استناد گزارشهای مردمی بسیار قابل دفاع بوده، گرچه در مسیر مدیریت بر شهر واجرای طرح های خرد و کلان در گستره شهری، هیچگاه انتظارات مردمی به طور کامل محقق نمی شود، اما آنچه حائز اهمیت است، تلاش و اهتمام این مجموعه خدمات رسان برای فراهم آرودن شرایط ایده آل زندگی شهروندان است.

به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی روتیتر ،با نگاهی گذرا به تاریخ و جغرافیای فرهنگی و قومی شهر کرج به آسانی در می یابیم این خطه و منطقه به مثابه نقطه مواصلاتی مناطق مختلف این مرز و بوم و نزدیکی به پایتخت همواره به عنوان محلی مناسب برای سکونت، زیستگاه و اقلیمی متناسب با حوزه علاقه و نیاز هموطنان سایر نقاط کشور بوده است که ماحصل این روند به ویژه در چند دهه گذشته از شهر کرج و استان البرز “ایران کوچک” ی ساخته است که به سرعت در حال گسترش جغرافیایی و جمعیتی بوده است؛ سهم مدیریت شهری در توسعه و انتفاع شهر به ویژه در دوره اخیر و به استناد گزارشهای مردمی بسیار قابل دفاع بوده، گرچه در مسیر مدیریت بر شهر و اجرای طرح های خرد و کلان در گستره شهری، هیچگاه انتظارات مردمی به طور کامل محقق نمی شود، اما آنچه حائز اهمیت است، تلاش و اهتمام این مجموعه خدمات رسان برای فراهم آرودن شرایط ایده آل زندگی شهروندان است.

در کنار همه اقداماتی که توسط شهرداری کرج در یکساله گذشته با هدف بهبود فیزیک شهری در قالب اجرای پروژه های عمرانی صورت گرفته است، موضوع افزایش  و بهبود سرمایه های اجتماعی مطرح است که ارتقاء اعتماد عمومی از طریق بالا بردن سطح اعتماد مردم نسبت عملکرد مدیریت شهری، توسعه مشارکت اجتماعی و شهروندی، بالا بردن دانش، اطلاعات و معلومات شهروندان تحت عنوان ارائه آموزش مهارتهای زندگی شهروندی از جمله آن است.

از اقداماتی که با توجه به  نزدیکی به پایان سال در دستور کار شهرداری این کلانشهر قرار گرفته، سیاستگذاری برای تدوین بودجه شهرداری با هدف بهبود شاخص های مدیریت شهری است که بر مبنای تصمیم گیریها آنچه مطلوب سیاستگذاران مالی سیستم است، جذب ۴۰ درصدی بودجه سال ۹۴ شهرداری از روش های غیر نقدی و تهاتر می باشد؛ آنچه بطور کلی و با توجه به مباحث مطرح شده در مورد میزان بودجه سال آتی برای مجموعه شهرداری مطرح شد، پیش بینی بودجه بین هزار و ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.

باید اذعان داشت، این برنامه ریزی با حسن تدبیر و درک مناسب از فرصت های پیش رو و با هدف حضور فعال در مباحث اقتصاد شهری تدوین می شود.

از اقدامات مهم دیگری که به همت شهرداری با هدف توسعه و انتفاع شهر و مهمتر فراهم آوردن حداکثری رفاه شهروندی صورت گرفت، بهره گیری از پتانسیل شهر و استان به منظور اجرای طرح های توسعه شهری بوده است، در این راستا برنامه ریزی هایی بر مبنای شناخت استعدادها و پتانسیل های شهر و استان به منظور اجرای طرح های توسعه شهری انجام شد، در این راستا بحث اجرای مترو در محدوده جغرافیایی میدان جمهوری در کمیسیون ماده ۵ مطرح و خوشبختانه بارگزاری مناسبی برای آن انجام شد و به واسطه آن بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان تزریق مالی به اجرای پروژه قطارشهری صورت می گیرد که این میزان تخصیص بودجه به یک پروژه شهری در تاریخ شهرداری بی سابقه بوده است.

آنچه در حوزه قطار شهر کرج مطرح است، احداث خط ۵ قطار شهری از مسیر سه راه رجایی شهر تا ایستگاه محمدشهر است که انجام آن در برنامه شهرداری کرج قرار دارد که باید یادآور شد، مراحل اداری اجرای این مسیر هنوز کامل نشده و برای بهره گیری از کمکهای دولتی برای احداث مسیر فوق نیازمند استفاده از ماده ۲۱۵ و دریافت مجوز از معاونت راهبردی ریاست جمهوری هستیم که اجرای این امر زمان زیادی را به خود اختصاص خواهد داد. قابل ذکر است،  تلاش شهرداری کرج بر عدم استفاده از اعتبارات دولتی در پی انعقاد قرارداد با پیمانکارهای شاخص و توانمند با استفاده از شیوه تهاتر است که امید می رود این برنامه جنبه اجرایی پیدا کرده و در حوزه حمل و نقل نیز شاهد پیشرفت و توسعه متوازن شهری باشیم.

پیاده سازی مبانی “اقتصاد مقاومتی”

شهرداری کرج، پیاده سازی مبانی “اقتصاد مقاومتی” با توجه به بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری را در دستور کار قرار داده و معتقد است؛ در شرایط کنونی که دشمنان انقلاب با استفاده از ابزار مالی برای تحت فشار گذاشتن دولت و ملت ایران هم پیمان شده اند، پیاده سازی مبانی اقتصاد مقاومتی که ضرورت های آن در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد اشاره قرار گرفته، قادر به هدایت کِشتی اقتصادی ایران به سمت ساحل نجات است.

بر این اساس مدیریت شهری همه توان و اراده خود را بر جذب سرمایه گذار و مشارکت اقتصادی با بخش خصوصی به عنوان اصلی ترین و مهمترین عامل پویایی و تحرک اقتصاد شهری به ویژه در شرایط کنونی که تحریم ها سعی در راکد و کند کردن پویایی اقتصاد کشور را دارد، گذاشته است که خوشبختانه برغم شرایط اقتصادی حاکم کشور و تحریم ها فرصتهای استثنایی برای شهر کرج به واسطه شکل گیری این تغییر و تحول به وجود آمده است و وظایفی که شاید در شرایط عادی کمرنگ و فراموش شده بود، ملموس و پیگیری شد. به تبع بروز این مهم پیمانکارانی که پیش از این کرج را در دایره فعالیت های پیمانی خود قرار نمی دادند، علاقمند به همکاری های با شهرداری این کلانشهر در حوزه های مختلف شهری با شرایط مورد نظر این سیستم هستند و این خود پتانسیل خوبی برای کرج محسوب می شود.

 احداث کارخانه استحصال انرژی و تولید کود به روش هاضم نیز با توجه به خروجی های مثبتی و آورده های مهمی که دارد و با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر کرج مبنی بر تحقق برنامه پنجم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در دستورکار شهرداری کرج قرار گرفت. ار اهدافی که در راستای احداث کارخانه مذکور دنبال می شود، تامین این برنامه اقتصادی و اجتماعی به عنوان یکی از رئوس برنامه شهرداری در اولویت قرار گرفت. در این راستا شهرداری کرج با تولی گری سازمان مدیریت پسماند شهرداری ضمن دعوت از شرکت ها و سرمایه گذاران مختلف و تعیین کارگروه مطالعات و پژوهش همچنین بهره گیری از کارشناسان مجرب، جهت اجرایی کردن این طرح اقدام می کند.

تمرکز بر توسعه زیرساختهای شهری/ بهره برداری از ۵ تقاطع غیر همسطح

اغلب کشورهای در حال توسعه که ایران نیز شامل این کشورها می شود، بر این باورند که باید عمده ای از منابع خود را به تحقق یافتن برنامه های توسعه ای و اجرای طرح های عمرانی اختصاص دهند. در کرج نیز شهرداری و شورا با قبول این اعتقاد و باور ضمن تلاش برای ارتقاء توانمندی های مدیریتی و بهره گیری از همه ظرفیت های سازمانی، بر انجام اموری که توسعه زیرساخت ها را در شهر ممکن می سازد، تمرکز کردند.

 در این راستا می توان به بهره برداری از پنج تقاطع غیرهمسطح با اعتباری بالغ بر ۱۲۵۰ میلیارد ریال به عنوان عملکرد مهم مدیریت شهری کرج طی یکسال اخیر اشاره کرد. در این پروسه زمانی و با بهره گیری از تسهیلات بانکی، کرج شاهد افتتاح تقاطع های غیر همسطح «شهدای ارتش، شهدای دانش آموز، حافظ، تقاطع شهید کچوی و پل مکمل سوم» بود که بازخوردهای آن در میزان رضایت مندی شهروندان منعکس شد.

تدوین سند چشم انداز ۲۰ ساله کرج

شهر به عنوان پدیده ای پیچیده و پویاست که در گذر زمان همواره دچار تحولاتی کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی و فرهنگی می شود، این مجموعه پیچیده همواره با توجه به نیاز جامعه، برنامه ریزی خاصی را طلب می کند. طرح استراتژی توسعه شهری، رویکردی راهبردی برای برنامه ریزی شهری است که هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان و به خصوص کشورهای در حال توسعه با استقبال مواجه شده، شهرداری و شورای شهر کرج به دنبال اهمیت یافتن این موضوع به تدوین «سند چشم انداز ۲۰ ساله کرج» به منظور دستیابی به توسعه شهری نشستند.

سند چشم انداز از سلیقه محوری در انجام کارها جلوگیری می کند و ضمن مطالعه دقیق فرصت ها و تهدیدهای پیش رو به ترسیم اولویت های کاری می پردازد و دانش و بینش لازم و نیز مسیر صحیح توسعه پایدار و داشتن اقتصاد سالم شهری را پیش روی دست اندرکاران امر قرار می دهد.

به طور کلی باید گفت، محور فعالیتهای یکسال گذشته شهرداری کرج با مدیریت دکتر علی ترکاشوند، ارتقای سطح کمی و کیفی امکانات حوزه شهری و ایجاد زیرساختهای شهری بوده است. این رویکرد موجب شد تا عملاً پروژه های کلان و عظیم در شهر نهادینه و بسترسازی شود به تبع این مهم با بهره برداری از پروژه های نیمه تمام و همچنین ساخت و بهره برداری از پروژههای کلان عمرانی یک تحول عظیم عمرانی در شهر ایجاد شود، در این میان علاوه بر تامین نیازمندی های اولیه خدمات رسانی همچون توزیع آسفالت به مطالبات شهروندان در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، رفاهی، ورزشی نیز پاسخ داده شد.

هویت بخشی به زندگی مردم مهمترین رسالت مجموعه ای به نام شهرداری است. در جوامع امروزی سازمان و نظام مدیریت مانند بسیاری از ساختارها نیازمند تغییر و بازسازی و در دوره هایی نیز محتاج به بازآفرینی است تا با نیازها و مقتضیات دائماً متغیر زمان و جامعه هم خوان و هماهنگ و کارآمدی آن حفظ شود. بی شک بدل شدن شهرداری به الگویی که بیانگر خواست و اراده مردم است موجب می شود تا نهضتی اصلاحی، فراگیر و ریشه داری برای تحول ساختار های شهری ایجاد گردد.

در این گذر، مدیریت شهری کرج معتقد است گام نخست برای اصلاحات عمیق و ساختاری و  یافتن و ساختن الگویی مناسب، مرحله ای بس دشوار است، با این حال مجموعه مدیریت شهری کرج به یافتن راهی که این مسیر را هموار کند؛ اصرار دارد و نتیجه این تفکر و اصرار نیز تحول، انتفاع و پویایی شهری طی یکسال گذشته بوده است.

این مجموعه مدیریتی همچنین به ضرورت دستیابی به توسعه به عنوان یک هدف مهم معتقد بوده و در راستای دستیابی به آن سیاست گذاری های متعددی انجام داده، تمرکز بر اهداف، مسئول قرار دادن مدیران و کارکنان به منظور دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده، اتخاذ رویکرد مبتنی بر عقلانیت و انجام امور به نفع مردم، اجرای سیاست های موثر برای فرهنگسازی، ارتقاء شاخصهای اقتصادی، عمرانی، زیرساختی، مدیریتی با هدف افزایش میزان اثربخشی عملکرد شهرداری و جلب حداکثری رضایتمندی مردم از اقدامات یکسال اخیر شهرداری کرج بوده که نقش موثری در عرضه خدمات خرد و کلان به شهر و شهروندان داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *