تکمیل ۸۰ درصدی مجموعه فرهنگی برج طغرل

0
29973_L16x9

روتیتر:رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران بر ضرورت تخصیص بودجه عمرانی در شهر تهران به صورت هدفمند تاکید کرد و از تکمیل ۸۰ درصدی مجموعه فرهنگی برج طغرل خبر داد .

 

به گزارش روتیتر ، برخی از اعضای شورای شهر تهران از روند تکمیل مجموعه فرهنگی برج طغرل در منطقه ۲۰ بازدید کردند.

محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در جریان این بازدید گفت: مجموعه فرهنگی طغرل از جمله معدود پروژه های نسبتا بزرگ مقیاسی است که در محدوده شهر ری و در مجاورت یکی از بناهای ارزشمند تاریخی شهر ری و پایتخت در حال بنا شدن است.

وی تصریح کرد: از نکات بارز طراحی این مجموعه هماهنگی آن با سبک معماری بنای تاریخی برج طغرل است که در کنار آن قرار گرفته است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در خصوص روند تکمیل این پروژه گفت: خوشبختانه  مدیریت شهری در این دوره و دوره های پیشین اقدامات خوبی برای اجرایی شدن این طرح انجام داده است و مجموعه اقدامات اجرایی که بر اساس طراحی اولیه انجام گرفته به لحاظ کیفی وضعیت خوبی دارد و به لحاظ بنای ساختمان ۸۰ درصد کار تکمیل شده است.

سالاری در ادامه اظهار داشت: با وجود این اقدامات اما جای تاسف دارد که چنین مجموعه ای که از نیازهای جنوب تهران است و می تواند تداوم بخش کارهای فرهنگی در این محدوده باشد هنوز به بهره برداری نرسیده است.

وی در ادامه بر ضرورت برنامه ریزی هدفمند برای بودجه های عمرانی در شهر تاکید کرد و گفت: حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان از بودجه شهر صرف نگهداشت شهر می شود از این روی ضرورت دارد تا بودجه های عمرانی شهر به صورت هدفمند تامین و تخصیص داده شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی بر ضرورت به کارگیری شیوه هایی برای تامین بودجه مورد نیاز این پروژه تاکید کرد و از برگزاری جلسه ای با کمیسیون فرهنگی و مسئولین مدیریت شهری در هفته آینده برای اتخاذ تصمیمات لازم برای تامین بودجه این پروژه خبر داد.

مجموعه فرهنگی برج طغرل در سه فاز تحویل می شود

محمد جواد حق شناس که ریاست جلسه بررسی وضعیت تکمیل مجموعه فرهنگی برج طغرل را بر عهده داشت با بیان اینکه تا کنون بیش از۸۰ درصد از این پروژه تکمیل شده است گفت: پروژه مجموعه فرهنگی برج طغرل چند ماه متوقف شده بود که مجددا وارد فاز اجرایی شد و در قالب سه فاز می تواند به بهره برداری برسد.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده بخش سینماها، کتابخانه و موزه این مجموعه می تواند تا پیش از پایان سالجاری به اتمام برسد همچنین در صورت تامین اعتبار لازم می توان در ابتدای سال آینده از سالن تئاتر این مجموعه بهره برداری کرد و سایر بخش ها نیز تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه به بودجه تخصیص داده شده برای تکمیل این پروژه اشاره کرد و گفت: از سال ۹۱ برای اعتبارات مجموعه فرهنگی برج طغرل در شورای شهر تهران مصوبه داشته ایم و این اعتبار در سال ۱۳۹۶ حدود ۹  میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۷ با افزایشی به حدود ۱۰ میلیارد تومان رسید.

حق شناس اظهار داشت: مجموعه فرهنگی برج طغرل از جمله پروژه هایی است که شوراها در آن کم نگذاشته اند و در شورای پنجم نیز علی رغم کاهش ۳۳ درصدی بودجه های فرهنگی اما سقف اعتبارات این پروژه را افزایش داد.

وی تصریح کرد:تاکنون برای این پروژه حدود ۹۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است و شهرداری تاکنون در حود ۱۰۳ میلیارد تومان برای آن هزینه کرده است که بیش از حد مصوب است و ما تمام تلاش خود را می کنیم تا بتوانیم این مجموعه را در قالب برنامه ریزی انجام شده تحویل شهروندان بدهیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در خصوص تخصیص اعتبارات سالجاری در برای این پروژه گفت: از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده در سالجاری برای این پروژه حدود ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون به صورت غیر نقد و ۱ میلیارد تومان به صورت نقد تامین اعتبار شده است و  حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبارات هنوز تخصیص نیافته است و تلاش ما بر اختصاص این اعتبار در برنامه ریزی انجام شده است.

حق شناس در جریان این جلسه پس از ارائه پیشنهاد شهربانو امانی در خصوص طراحی باغ ایرانی اسلامی در این مجموعه گفت: مهمترین عنصر باغ های ایرانی اسلامی موضوع آب و ترکیب آن با درخت است از این روی می توانیم از سازمان بوستان ها و فضای سبز بخواهیم تا طراحی در این خصوص با توجه به پوشش گیاهی، میزان مصرف آب و المان های تاریخی شهر ری انجام دهد.

در این جلسه همچنین فرماندار شهر ری، معاون عمرانی شهردار تهران و شهردار منطقه نیز به بیان توضیحات اجرایی خود پرداختند و پس از اعلام نظر اعضای شورای شهر تهران مقرر شد تا کمیسیون فرهنگی در جلسه ای با حضور کمیسیون معماری و شهرسازی و مسئولین مرتبط در شهرداری تهران به  برنامه ریزی برای تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه بپردازد.

شهربانو امانی، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران هم گفت: اساس کار ایجاد مجموعه فرهنگی برج طغرل از سال ۷۰ شروع شده و در سال ۸۴ به مرحله اجرا رسیده است و از سال ۹۱ تکمیل آن به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: هرچند در بخی مقاطع کارگاه این پروژه تعطیل شده است اما با اولویت بندی معاونت توسعه و عمران شهرداری تهران این پروژه مجددا فعال شده تا تبدیل به سرمایه ای عظیم و خوب برای منطقه ۲۰ بشود.

عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: شهر ری یکی از شهرستان های غیر برخوردار در استان تهران است و این در حالی است که پیشینه تاریخی و پتانسیل های موجود در آن می تواند به عنوان ظرفیت مورد توجه مسئولین شهری و ملی قرار گیرد.

امانی به وضعیت کنونی این پروژه اشاره کرد و گفت: هم اکنون این پروژه پیشرفت خوبی دارد اما این پیشرفت در بخش سخت افزاری است و این در حالی است که بخش عمده ای از کار باید در بخش نرم افزاری صورت گیرد.

وی همچنین اظهار داشت: بنابر این باید توجه ویژه ای به سرمایه گذاری در بخشهای باقی مانده و بهره برداری از مجموعه صورت گیرد. امسال حدود ۱۰ میلیارد بودجه برای این پروژه در نظر گرفته شده است و با توجه به تخصیص داده شده هم اکنون کارگاه فعال شده است اما هنوز بخش زیادی از بودجه در نظر گرفته شده تخصیص داده نشده  است که باید کمیسیون های تخصصی در این خصوص کمک کنند.

عضو شورای شهر تهران در ادامه به ارائه دو پیشنهاد اشاره کرد و گفت: از آنجا که مطالعات این پروژه از دهه ۷۰ آغاز شده بود و در آن زمان دانش بازچرخانی آب نسبت به امروز محدود بود پیشنهاد شد تا این موضوع مورد بازطراحی قرار گرفته و همچنین با توجه به اینکه تاکنون دیدگاه ساختمانی در این پروژه حاکم بوده است و طراحی ها بر این اساس صورت گرفته پیشنهاد  شد تا به لحاظ منظر و زیبایی باغ ایرانی اسلامی برای این مجموعه با در نظر گرفتن پوشش گیاهی شهر ری مورد مطالعه و طراحی قرار گیرد.

در ادامه  حسن خلیل آبادی عضو شورای شهر تهران ری و تجریش هم   بر ضرورت تعریف ارتباط میان این مجموعه و سایر میراث فرهنگی شهر ری تاکید کرد.

وی اظهار داشت: برخی از املاک در این محدوده قطعا باید خریداری و بهسازی شوند تا بتوانیم ارتباط با چشمه علی، دژ رشکان و آرامگاه جهان پهلوان تختی که در ۵۰ متری این مجموعه است را برقرار کنیم.

رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران تاکید کرد: اگر این مجموعه به صورت مقطعی افتتاح شود به دلیل اینکه در ارتباط با سایر نقاط میراثی شهر ری نیست بنابراین جذابیت لازم را نخواهد داشت.

خلیل آبادی به طولانی شدن تکمیل این پروژه اشاره کرد و گفت: ساخت این پروژه بیش از ۲۰ سال طول کشیده است و می دانیم که وقتی پروژه ای این مدت به طول می انجامد و ۳۰ درصد آن نیز هنوز اجرا نشده است، بخش های ساخته شده دچار استهلاک می شود بنابراین برای حفظ سرمایه شهر و شهروندان باید هرچه سریعتر این مجموعه تکمیل و راه اندازی شود.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه تکمیل نهایی این پروژه نیاز به ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: از آنجا که برقراری ارتباط با سایر نقاط میراثی نیز هزینه جداگانه ای را طلب می کند بنابراین شهرداری باید با ایجاد سیاست های تشویقی، جذابیت را برای ورود بخش خصوصی به تکمیل این مجموعه بالا ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *