عمارت تاریخی استانداری آذربایجان شرقی روزهای خوبت آرزوست

0
01Scorpion

روتیتر:استانداران بسیاری بر اریکه زمامداری در عمارت استانداری تکیه داده اند ولی در شرایط کنونی کار چهاردهمین استاندار بعد از پیروزی انقلاب که در حال نمایان شدن است بسیارسخت به نظر می رسد.

 

به گزارش روتیتر : عمارتی که بیش از نیم قرن میزبان استانداران و صاحب منصبان سیاسی بسیاری بوده افرادی که گاه تنها چند صباحی کوتاه در این خانه مستاجر بودند  و عده ای نیز ۵ بهار و خزان را در این کاخ تجربه کردند که هیچگاه عمراقامت هیچکدام شان بیش از ۵ سال نبوده است ولی لوح کار و فعالیت شان همچنان در اذهان به یادگار مانده است چون در واقع مردم بهترین داور فعالیت مسوولان و صاحب منصبان هستند.

با نگاهی به عمر۱۳مستاجر عمارت استانداری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در می یابیم که به طور متوسط هر ۳۷ ماه یک استاندار در این کاخ جلوس نموده است و کمترین میزان حضور یک استاندار در این عمارت مربوط به رحمت الله مقدم، نورالدین وحیدی غروی، محمد علی نژاد سارخانی و مجید خدابخش بوده است که هر کدام فقط به مدت یکسال در این کاخ رفت و آمد کردند.

فارغ از مسایل جناحی و سیاسی و خط مش دولتها فقط تعداد کمی از این ۱۳ نفر در اذعان مردم قدرشناس آذربایجان شرقی حک شده است و بقیه به وادی فراموشی پیوسته اند.

جناب استاندار جدید بر خود لازم میدانم در این مرقومه بخشی از تاریخ پر افتخار این خطه را یاد آور کنم این خطه که از قدیم مهد تمدن و تاریخ بوده و چندین دوره مانند دوره هلاکوخان و شاه اسماعیل صفویه پایتخت سیاسی و حکومتی ایران بوده و  دارای ظرفیت های بسیار گردشگری و تاریخی می باشد و قلب تپنده آن یعنی تبریز همیشه در جهان بلند آوازه و معروف به اولینها بوده است.

استان آذربایجان شرقی با ۴۵٬۴۸۱ کیلومتر مربع مساحت، حدود ۲٫۸ درصد از وسعت کل ایران و با جمعیت نزدیک به ۴ میلیون نفر ۵ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌است که در آن ۲۱ شهرستان وجود دارد که با سه کشور خارجی همسایه و تنها استانی است که با کشور ارمنستان و نخجوان دارای مرز مشترک هست و نزدیکی آن به مرز بازرگان اهمیت فوق العاده ای به این استان داده است.

در خصوص وضعیت اقتصاد این استان و واقع شدن آن در مسیر جاده ابریشم براساس مشاهدات و نوشته جهانگردان و سیاحان معتبری چون یاقوت حموی، مارکوپلو، ابن بطوطه  … واستان آذربایجان شرقی و مرکز آن شهر تبریز از دیر باز از نظر اقتصادی یکی از شهرهای مهم کشور بوده و محصولات این خطه به اقصی نقاط  دنیا صادر می شد و اولین پول کاغذی ایران به نام چاو در این شهر چاپ شده است و از نظر فرهنگی نیز علاوه بر صنعت چاپ، کتب خارجی نخستین بار در این شهر به فارسی برگردانده شده و فن ترجمه در این شهر پاگرفته است.

جناب والی آینده از لحاظ صنعتی و معدنی نیز با توجه به سبقه درخشان این منطقه متاسفانه در حال حاضر با توجه به وضعیت نامطلوب اقتصادی حاکم بر کشور وضعیت استان شماره یک سالهای قبل صنعت کشور خوب نیست این استان به جهت استقرار و تمرکز صنایع بزرگ، کارخانه های مادر ، معادن مس و سنگ و…. جز مهمترین قطب‌ های صنعتی و معدنی  کشور به شمار می رفت که الان کارخانه ها با کمترین ظرفیت در حال تلاش و در مرز ورشکستگی هستند و این نقش شما را در احیا و فعال سازی استان پررنگ خواهد کرد و بخشی از کارنامه کاری شما با این مقوله به ثبت خواهد رسید.

جناب استاندار به علاوه این استان، مرکز هنر و صنایع دستی چون؛ گلیم و جاجیم، پارچه‌های پشمی و ابریشمی، سوزن‌ دوزی، حوله و پتوبافی، تولید پارچه‌ های حریر و شال، سبدبافی، کفش‌ دوزی، چرم و ورنی، نقره‌ سازی، جواهرآلات، سفال و سرامیک بوده از همه مهم تر صنعت قالی‌بافی این استان دارای جایگاه بین المللی است که با تحریم های آبان ماه کشور آمریکا بخشی از صادرات این محصول کاسته است که تدبیر شما می تواند در این خصوص تعیین کننده بوده و باید به فکر کشورهای جایگزین برای این محصول مهم صادراتی استان و کشور باشید.

حال این سوال پیش می آید آقای محمد رضا پورمحمدی گزینه نهایی استانداری آذربایجان شرقی با توجه به فرصت ها و تهدیدهای موجود نقشی در حل معضلات اقتصادی و اجتماعی فعلی خواهید داشت و می توانید بخشی از جایگاه واقعی استان در همه عرصه ها را باز گردانید، آیا صرفا هم حزبی بودن قدرت لازم را برای حل کاستی های موجود را فراهم خواهد کرد، آیا مطالبه اصلی مردم این خطه که همان حل مشکل بیکاری و خشکی دریاچه ارومیه است با اتمام این دولت حل خواهد شد، آیا ۱۸۰۰ پروژه نیمه تمام استان روبان افتتاح را خواهند دید، آیا آزاد راه تبریز به بازرگان خواهد رسید، آیا تا اتمام عمر چهاردهمین مستاجر این کاخ قطار میانه به تبریز خواهد رسید  و آیا چهاردهمین کلید دار کاخ استانداری در تاریخ این مرز بوم به نیکی به یادها سپرده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *